Erdoğan, Tatil Yerinden Sağlığını Anlattı - Son Dakika
Politika

Erdoğan, Tatil Yerinden Sağlığını Anlattı

Erdoğan, Tatil Yerinden Sağlığını Anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bomba Yüklü Araçla İlgili Operasyonun Tamamlanmasının Ardından Dinlenmek İçin Denizli'ye Geldiğini Söyledi.

14.09.2007 15:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bomba yüklü araçla ilgili operasyonun tamamlanmasının ardından dinlenmek için Denizli'ye geldiğini söyledi.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde tatil yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için çıktığı ilçe merkezinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ağaoğlu Camii'nde cuma namazını kılan Başbakan Erdoğan cami çıkışında, Denizli Valisi Hasan Canpolat ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geniş güvenlik önlemleri altında bir süre yürüdü.

Başbakan Erdoğan daha sora Sarayköy kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu'dan ilçe ile ilgili bilgi aldı. Yaklaşık 10 dakika süren ziyaretin ardından vatandaşların akışları arasında kaymakamlıktan ayrılan Başbakan Erdoğan, burada kendisini bekleyen basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Mübarek Ramazan ayının ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyası için hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Ülkemiz için kardeşliğin gelişmesini temenni ediyorum. Bütün vatandaşlarımın ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.

Dünyanın bir çok yerinde doğal afetlerin yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünyaya yardım gönderiyoruz. Son olarak Endonezya'da meydana gelen depremde zarar kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Onlara da yardım gönderdik" diye konuştu.

Küresel ısınma neticesinde Türkiye'de de kuraklık yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu sıkıntıları aşacağız. Küresel ısınma konusunda tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Atıl kaynaklarımızı aktif hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Yaşanan su sıkıntısı konusunda barajlar noktasında çalışmalarımız sürüyor. Enerjiye yönelik 2008 yılında KÖYDES projeleri ile kapasite yükselteceğiz. Nükleer ve yenilenebilir enerji konusunda çalışmalarımız sürüyor. Tüm bu sıkıntıları 3-5 yıl içerisinde

tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

11 Eylül Salı günü Ankara'da bomba yüklü bir minibüsün bulunması ile ilgili kendisinin aynı gün tatile gelmesi ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Başbakan Erdoğan, "O gün operasyon bittikten sonra ben Denizli'ye geldim. Bakan, Vali ve Emniyet müdürü ile birebir görüşmeler yaptıktan sonra operasyonun tamamlanmasının ardından buraya geldim. Bunu söyleyenler hep aynı kesim. Biz işimize bakıyoruz. İz sürmenin sonunda başarılı operasyonla istihbarat ve emniyet ekiplerimiz büyük ölçüde patlayıcı

ele geçirdi" dedi.

Herhangi bir sağlık sorunun bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan sağlık sıkıntısı olduğu için buraya gelmediğini, yaz aylarında yoğun bir çalışma dönemi geçirdiği için dinlenmek istediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, hafta sonunda Denizli'de oynanacak olan Denizlispor-Kasımpaşa maçını izleyip izlemeyeceği şeklinde sorulan bir soruya ise "Ben dinlenmeye geldim. Maç için değil" diyerek cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra sevgi gösterileri arasında Sarayköy Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

(AV-AT-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan, Tatil Yerinden Sağlığını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement