Eski Bakan Somuncuoğlu: Egemenlik Elimizden Alınmak İsteniyor - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Somuncuoğlu: Egemenlik Elimizden Alınmak İsteniyor

Eski Bakan Somuncuoğlu: Egemenlik Elimizden Alınmak İsteniyor

Devlet eski bakanlarından Sadi Somuncuoğlu, Türk milletinin Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere 1000 yıldır Anadolu topraklarında yaşadığını belirterek, "1000 yıl sonra egemenlik elimizden alınmak isteniyor."

11.03.2013 16:08

Devlet eski bakanlarından Sadi Somuncuoğlu, Türk milletinin Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere 1000 yıldır Anadolu topraklarında yaşadığını belirterek, "1000 yıl sonra egemenlik elimizden alınmak isteniyor. Türk milleti bu topraklarda yaşayacak mı, yaşamayacak mı sorusuna kadar bizi götüren derin endişelerle kaplı bir kavşak noktasındayız" dedi.

Sadi Somuncuoğlu, Samsun Türk Ocağı'nda 'Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız' konulu konferansta konuştu. Konferansa yoğun ilgi gösterildi. Birleşmiş Milletler Anayasası'na göre egemenliklerin 4 esas üzerine yürütüldüğünü belirten Sadi Somuncuoğlu, "Burada kabul edilen esaslar, devletler siyasi bakımdan birbirine eşittir. Devletler bağımsız varlıklardır. Sınırları ve toprakları kutsaldır, dokunulmazlıkları vardır. İçişlerine karışılamaz" dedi.

Dünya düzeninin egemenliklerden meydana geldiğini ifade eden Somuncuoğlu, "Bugün dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Bu 7 milyar kitlenin milletler ailesine bölündüğünü ki, Türk milliyetçiliği bunu temel sayar, milletler ailesine ayrılmıştır. Milletler şahsiyetleşmiş, kimlik sahibi olmuş, hayatın her alanında bir kumaşın dokusu gibi milletler bir terkiptir ve yaratanın kanunlarına göre milletler meydana geliyor. Onun için millete olgu denir. Asırlar içerisinde oluyor. Bu milletlerin, milletler ailesinin kurduğu devletler egemenlikler düzeninde insanlık yürüyor" diye konuştu.

Yeni anayasanın Türk milletinin egemenliğine dayalı mevcut devletimiz yerine çok ortaklı yeni bir devleti inşa etmek üzere hazırlandığının anlaşılmakta olduğunu ifade eden Sadi Somuncuoğlu, "1876'dan beri 5 anayasa yapmış olan Türkiye hepsinde egemenliği Türk Milletine veren amir hükümlere yer vermiştir. Türk Milleti'nin Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere 1000 yıldır Anadolu topraklarında kesintisiz yaşıyoruz. Bu dünyada görülmesi pek mümkün olmayan bir gerçektir. İşte şimdi 1000 yıl sonra egemenlik elimizden alınmak isteniyor. Türk milleti bu topraklarda yaşayacak mı, yaşamayacak mı sorusuna kadar bizi götüren derin endişelerle kaplı bir kavşak noktasındayız" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Somuncuoğlu: Egemenlik Elimizden Alınmak İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement