Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail, Gazze'yi yok etmeyi amaçlayan bir intikam savaşı yürütüyor - Son Dakika
Politika

Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail, Gazze'yi yok etmeyi amaçlayan bir intikam savaşı yürütüyor

Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail, Gazze\'yi yok etmeyi amaçlayan bir intikam savaşı yürütüyor

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni ziyaret ederek İsrail'in Gazze'yi tamamen yok etmeyi amaçlayan bir intikam savaşı yürüttüğünü söyledi. Maliki, İsrail'in uluslararası savaş kurallarını ihlal ettiğini ve savaş suçları işlediğini belirtti. Ayrıca uluslararası liderleri Gazze'ye insani yardımın ulaştırılabilmesi için İsrail'e ateşkes konusunda baskı yapmaya çağırdı.

26.10.2023 18:08

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, İsrail'in Gazze'yi tamamen yok etmeyi amaçlayan bir "intikam savaşı" yürüttüğünü söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Hollanda'nın Lahey kentinde Filistin topraklarında 2014'ten bu yana işlenen suçları soruşturan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin ziyaret etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan ile görüşen Maliki, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazze'de çok fazla savaş yaşandığını ama bunun farklı olduğunu belirten El Maliki, bu kez gerçekleşen savaşın ise bir "intikam savaşı" olduğunu belirtti. Maliki, "Bu savaşın Gazze'de yaşanabilir her yerin topyekun yok edilmesinden başka bir amacı yok. Bu savaş askeri planlarla yönetilmiyor, saygı duyulan hiçbir norm yok. Tüm uluslararası savaş kuralları ihlal ediliyor" dedi.

Maliki, "İsrail, insanları açlığa zorlayarak, insanları zorla yerinden ederek savaş suçları işliyor. Burada asıl aradığımız şey sorumluluk" ifadesini kullandı.

El Maliki, uluslararası liderleri, acil olarak ihtiyaç duyulan insani yardımın Gazze'ye ulaştırılabilmesi için İsrail'e ateşkes konusunda baskı yapmaya çağırdı.

UCM Başsavcısı Karim Khan, 2 hafta önce yaptığı açıklamada, İsrail taraf ülke olmamasına rağmen mahkemenin İsrail ve Gazze Şeridi'nde işlenmiş potansiyel savaş suçları konusunda yargı yetkisine sahip olduğunu söylemişti. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail, Gazze'yi yok etmeyi amaçlayan bir intikam savaşı yürütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement