Gergin Meclis - Son Dakika
Politika

Gergin Meclis

Gergin Meclis

Büyükşehir Belediye Meclisi Önceki Gün Son Yılların En Gergin Oturumunu Yaşadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Kavga Halen Konuşulurken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li ve CHP'li Meclis Üyeleri Arasında Kavga Son Anda Önlendi.

11.02.2010 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Meclisi önceki gün son yılların en gergin oturumunu yaşadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kavga halen konuşulurken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li ve CHP’li Meclis üyeleri arasında kavga son anda önlendi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi önceki gün son yılların en gergin oturumunu yaşadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kavga halen konuşulurken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li ve CHP’li Meclis üyeleri arasında kavga son anda önlendi.

Belediyeyi denetleyen komisyonun CHP’li üyesinin, CHP’nin istediği adayın değil AKP’lilerin oylarıyla seçilen başka bir CHP’li üyenin olması tartışmalara neden oldu.

Karşılıklı atışmaların yaşandığı oturumda CHP’li İsa Hayırlı’nın uygulamayı oturduğu yerden eleştirmesine sinirlenen AKP’li Mehmet Emin Ayaz, “Sen neden artistlik yapıp her şeye karışıyorsun. Otur yerine” diye bağırarak Hayırlı’nın üstüne yürüdü.

Bir anda karışan Meclis’te araya giren üyeler kavgayı önledi. AKP Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz da arka sıralarda oturan Ayaz’ın yanına gelerek müdahalede bulundu.

Başkarağaç ve Balaban yalnız bırakmadı

CHP sırasının arkalarında yalnız oturan Hayırlı’nın yanına Ayaş Belediye Başkanı ve CHP’li Meclis Üyesi Ali Başkaraağaç otururken, Hayırlı’nın arkasında CHP’li Meclis Üyesi Şenol Balaban yerini aldı. İki partinin Meclis üyeleri arasında soğuk rüzgarlar eserken, Meclis’te sert bakışmalar objektiflere yansıdı.

Denetim Komisyonu tartışmasından önce de Meclis’te gergin anlar yaşandı. Meclis’in ilk gününde Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılmak için imza toplayan Sinanlı Beldesi halkının taleplerinin gündeme alınmamasını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak’ın ardından AKP’li Ahmet Tunç söz aldı.

Yalan söylüyorsun

Tunç’un, konunun görüşüldüğünü belirtmesi üzerine Sinanlı halkının bağlanmak istediği Ayaş’ın Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Tunç’a “Yalan söylüyorsun” diye bağırdı. Tunç’un, “Sözünü geri al, kimse bana yalancı diyemez. Otur oturduğun yerde” sözleriyle daha da sinirlenen Başkaraağaç bir kez daha “Yalan söylüyorsun, terbiyesizlik yapıyorsun. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsun” demesi gerginliği arttırdı. Başkaraağaç ve Tunç ayağa kalkarken her iki partinin üyeleri olayın büyümesini önledi.

Denetimden kaçıyorlar

CHP’liler belediyeyi denetimden kaçmakla suçladı. Çıkan tartışmalarda kavganın eşiğinden dönüldü.

Söz alarak bu uygulamayı eleştiren MHP’li Efkan Özkan, “Bu uygulama Meclis’in ciddiyetini sınamaktadır ve Meclisimiz bu uygulamadan başarısız bir şekilde geçiyor. Bu nezaketsizlik giderilmelidir” dedi.

CHP’li Fazıl Güleken de denetim kurulu üyesi seçimiyle ilgili tutanak özetini eleştirerek, “Tutanak özetine 97 oy kullanıldığı yazıyor. Altında da tek tek dökümü yapılıyor. Toplam oya bakınca 99 olduğunu görüyorsunuz. Yani tutanak özetinde usülsüzlük görünüyor. Divan heyetinin ve AKP Meclis grubunun olaylara ne kadar gayriciddi baktığının kanıtıdır” ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Gergin Meclis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement