HAK-PAR: Biz Çözüm Sürecini Başından Beri Destekledik - Son Dakika
Politika

HAK-PAR: Biz Çözüm Sürecini Başından Beri Destekledik

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, "Biz çözüm sürecini başından beri destekledik. Kürt sorunu sadece bir silah sorunu değildir." dedi.

20.01.2014 20:22  Güncelleme: 20:47

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Biz çözüm sürecini başından beri destekledik. Bunun devam etmesini istiyoruz. Kürt sorunu sadece bir silah sorunu değildir" dedi.

Burkay, partisinin Cizre İlçe Teşkilatını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak yerel seçimlere bölge illerin yanı sıra batı illerinde gireceklerini söyledi. Bu bağlamda çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Burkay, amaçlarının seslerini duyurmak ve farklarını anlatmak olduğunu kaydetti.

Çözüm sürecini başından beri desteklediklerini ifade eden Burkay, "Çözüm süreciyle beraber silahlar susmuş durumda ve bu devam ediyor. Bu olumlu bir şey. Biz çözüm sürecini başından beri destekledik. Bunun devam etmesini istiyoruz. Kürt sorunu sadece bir silah sorunu değildir" diye konuştu.

Kürt sorununun önceden var olan bir sorun olduğunu dile getiren Burkay, şunları kaydetti:

"Çözüm bulunmadığı için böylesine zaman zaman çatışmalara yol açıyor. Bugün de tabii ki de silahlar sussun, bu sorunu barışçıl yollarla çözelim diyoruz. Süreç içerisinde belli olumlu adımlar atıldı. Son 10 yılda bunların olduğunu biliyoruz. Ama aynı zamanda bu sorunu çözmeye yeten gerçekten kapsamlı projelere ihtiyaç olduğu görüşündeyiz. Kürt halkının temel hakları tanınmalı ve eşitlik temelinde bir çözüm olmalıdır."

HAK-PAR: Biz Çözüm Sürecini Başından Beri Destekledik
Kaynak: AA

Son Dakika Politika HAK-PAR: Biz Çözüm Sürecini Başından Beri Destekledik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement