HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü - Son Dakika
Politika

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü

HDP\'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye\'nin Suriye\'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklememesini istediklerini anlatarak, "Sığınmacılara yönelik gayriinsani linçler, nefretlerde bulunmayın. Bu işe insani bir çözüm bulun" ifadelerini kullandı.

18.08.2022 12:22  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li Gergerlioğlu, 2013'te başlattıkları imza kampanyası sonrası bildiri yayımladıklarını Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklememesini istediklerini anlattı.

"İNSANİ BİR ÇÖZÜM BULUN"

Siyasetçilerin, sığınmacı düşmanlığı üzerinden oy rantı elde etmeye çalıştığını ileri süren Gergerlioğlu, "O gün, 'üçüncü yol mümkün; etmeyin, eylemeyin' diyen bizler, bugün de o mağdur, mazlum sığınmacıların hakkını koruyoruz. Hiçbir zaman fırsatçılık yapmıyoruz, insani ve vicdani bir yerdeyiz. Yine diyoruz ki; sığınmacılara yönelik gayriinsani linçler, nefretlerde bulunmayın. bu işe insani bir çözüm bulun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaptı. Hatipoğlu, mahalle ziyaretleri ve esnaf buluşmalarıyla vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşları sandığa giderek oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet etti.

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.


Advertisement