Hollanda'da Türk vatandaşları seçim için sandık başına koştu - Son Dakika
Politika

Hollanda'da Türk vatandaşları seçim için sandık başına koştu

Hollanda\'da Türk vatandaşları seçim için sandık başına koştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turunda Hollanda seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine gelerek oylarını kullandı. Seçimlerin ilk gününden bu yana 45 bin oy kullanıldı.

22.05.2023 00:01  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sabahın erken saatlerinde sandıklara koştu.

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turunda Hollanda seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy vermek için sandık başına geldi. Türk vatandaşları, sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliğine gelerek oylarını kullandı. Güvenlik kontrolünden geçen seçmenler, kurulan sandıklarda oyunu verdi.

Dünden bu yana 45 bin oy kullanıldı

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ile oy verme işlemlerinin ikinci gününde Lahey'de oyunu kullandı. Büyükelçi Ünal, "Bildiğiniz gibi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Hollanda'da dün başladık ve 5 gün boyunca devam edeceğiz. Bu 5 gün boyunca bütün başkonsolosluklarımız dört yerde sandıklarını yine açtılar. Dünden bu yana yine vatandaşımızın çok yoğun bir teveccühü ve oy kullanmak için gelişinin arttığını görüyoruz. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Geçen sefer de belirtmiş olduğum üzere şimdiye kadar yaptığımız tüm seçimlerdeki katılım oranları hep daha da artarak yükseldi. Birinci turda da keza önceki yıllara göre daha yüksek bir katılım oranı olduğunu büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Bu defa da seçimlerin Hollanda'daki 4 merkezde başarılı bir şekilde sorunsuz tamamlanmasını temenni ediyoruz. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Büyükelçi Ünal ayrıca, dün itibarıyla Hollanda'da 45 bin oy kullanıldığını belirtti. Büyükelçi Ünal, daha sonra alanda incelemelerde bulunarak görevlileri ziyaret etti. Engelli vatandaşlar için de araç temin edilerek oy kullanmaları sağlandı. - AMSTERDAM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hollanda'da Türk vatandaşları seçim için sandık başına koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement