HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Osmaniye'yi ziyaret etti - Son Dakika
Politika

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Osmaniye'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Osmaniye\'yi ziyaret etti

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de incelemelerde bulundu.

23.02.2023 12:43  Güncelleme: 12:50

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamaya göre, Yapıcıoğlu depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere beraberindeki heyetle deprem bölgesinde ziyaretler gerçekleştiriyor.

Partisinin Osmaniye İl Başkanlığının bulunduğu binanın da depremde yıkılan yapılar arasında yer almasından dolayı İl Başkanı Osman Aslan'a da geçmiş olsun temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, kentteki çadır kente yerleşen depremzedeleri ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Osmaniye'de depremzedelerin yaralarının büyük oranda sarıldığını belirten Yapıcıoğlu, "Engelli bireylerin olduğu ailelere, konteynerlere yerleştirilmesinde öncelik tanınması gerekiyor. Çünkü enkaz altıdaki insanların kurtarılması, acil gıda ve barınma ihtiyaçları, ısınma ihtiyaçları, giyecek ihtiyaçları belki artık konuşulmuyor. Sahada dolaştık, engelli bireyleri olan bazı ailelerimizle karşılaştık. Onların bir an önce konteyner kentlere geçme talepleri var, onu dile getirdiler. Ne zaman geçeceklerini soruyorlar. Engelli bireyleri olan ailelere konteynerlere geçme konusunda bir öncellik tanınmalı." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını bildiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"İlk günlerde milletçe bir seferberlik halinde adeta millet olarak yardım olup yağdık, her tarafa. Sivil toplum kuruluşu ile kamu kurumları ve şahıslarla belki yerel yönetimlerle iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Herhangi grup veyahut parti ayrımı gözetmeksizin bunu söylüyorum. Belki bunun istisnaları vardır ama çoğunlukla halkımız iyi bir sınav verdi, ben bu inançtayım. İnşallah Allah bir daha böyle acılar bize yaşatmasın, bundan böyle felaketlerle karşılaşmayız, ama bu felaket belki bir yönüyle kardeşliğimizi pekiştirdi, memleketin doğusunu batısını, kuzeyini güneyini, birbirine yaklaştırdı. İnsanlarımızı birbirine yakınlaştırdı. Bu da belki işin artı tarafı.

Yapılan yardımların koordineli ve zamana yayılması gerekiyor. Şunu unutmamak lazım ki; depremzedelerin önemli bir kısmı özellikle çadırda yaşayan insanlar, kendi aşlarını şu anda pişiremiyorlar, onlara hazır yemekler yapılıp getiriliyor ya da kumanyalar dağıtılıyor. Bu, hazır yemekleri dağıtan çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Onların bir kısmının erzakları tükenme noktasına gelmiş, hatta bazıları bitmiş. Bir anda öyle çok yoğun bir şekilde, yardım yapılıp, sonradan birden bire kesilmesi bazen sıkıntılar getirebilir. Çünkü bu yardımlara ihtiyaç hisseden çok sayıda insan var. Bütün yardımseverlere şu çağrıyı yapmak istiyorum; lütfen yardımlarınızı peyderpey gönderin, bunu zamana yayın, parçalar halinde gönderin ki ne bu gıda maddeleri israf olsun ne de bu gıdalara ihtiyaç hisseden, ihtiyaç duyan vatandaşlarımız gıdasız kalsın."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Osmaniye'yi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement