Iğdır: Ulaştırma Bakanı Yıldırım Iğdır'da... (2) - Son Dakika
Politika

Iğdır: Ulaştırma Bakanı Yıldırım Iğdır'da... (2)

Iğdır'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümetinin icraatlarıyla konuşanları değil, iş yapanları temsil ettiğini söyledi.

25.08.2006 01:40

Iğdır'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti hükümetinin icraatlarıyla konuşanları değil, iş yapanları temsil ettiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, yapılacak düzenlemelerle, belediyelerin gelirlerinde yıl sonuna doğru yüzde 35 oranına varan yükselmeler olacağını kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Iğdır gezisinin öğleden sonraki bölümünde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Başkan Vekili Bayram Yıldırım ile bir süre görüştü. Belediyenin çalışmaları ve ilin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım'a burada Başkan Vekili Bayram Yıldırım tarafından bakır bir semaver hediye edildi.

Buradan AK Parti İl binasına geçen Bakan Yıldırım, İl Başkanı Ömer Armağan'dan ilin sorunlarını dinledi. Partililere hitaben bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, AK Parti'nin icraatlarıyla iş yapanları temsil ettiğini ifade ederek "AK Parti konuşma değil, iş yapıyor, Peki konuşanları kim temsil ediyor? Ona da millet karar verir. AK Parti Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bölünmüş yolların iki katı kadar yol yapmıştır. Bizim felsefemiz , gidemediğin yer senin değildir" dedi. Bakan Yıldırım, Iğdır Hava alanı ile ilgili olarak da yapılacak inceleme sonucunda karar verileceğini kaydetti. Hiçbir belediyeye ayrıcalıklı davranılmadığını anlatan Bakan Yıldırım, "Birini ayrıcalık yapmak orada yaşan insanlara yapılan haksızlıktır. Ayrıca belediyelerimizin gelirlerinde yıl sonuna doğru önemli oranda, yüzde 35'e varan yükselmeler olacak. Zaten yazın 3 ay kesinti yok. Paylarını tam alıyorlar. Ciddi oranda gelir yükselmesi olacak. Geçmiş yıllarda kötü yönetim ve personel fazlalığı sebebiyle borç yükü altında ezilen belediyelerin de borçlarını yeniden yapılandırdık. Onlar da rahatladılar. Biz AK Parti olarak ne söz verdiysek onun arkasındayız" şeklinde konuştu.

KARS-BAKÜ-TİFLİS DEMİRYOLU PROJESİ START ALIYOR

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle İnci Düğün salonunda düzenlenen toplantıda biraraya gelen Bakan Yıldırım, burada da Vali Halil Ulusoy ve Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan'dan ilin genel sorunları hakkında bilgi aldı. ITSO Başkanı Kamil Arslan, Iğdır Hava alanı, Iğdır-Nahcıvan- İran Demiryolu Projesi, Boralan Sınır Kapısı'nın açılması uluslararası nakliyecilik yapanların sorunlarını dile getirdi.

Toplantının sonunda söz alan Bakan Yıldırım, 320 milyon dolar bedelli Kars- Tiflis Bakü Demiryolu Projesi'nin Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında varılan anlaşma üzerine önümüzdeki yıl başlatılacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Türkiye için stratejik öneme sahip bu yolun Asya'yı ve Uzak Doğu'yu Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağını anlattı. Bakan Yıldırım, Kars-Nahcıvan-İran Demiryolu projesiyle ilgili de inceleme yapıldıktan sonra karar verileceğini bildirdi.

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin kazanmanın zor olduğu bir döneme girildiğini ifade ederek "Türkiye'de 2002-2005 yılları arasında kamu yatırımlarının 5 katı kadar özel sektör yatırımı olmuş Türkiye'de. Artık, devletin ticareti, eğitimi ehline bırakma zamanı geldi. Artık sağlık, güvenlik gibi ana temel konularda altyapıyı tamamlaması lazım. Türkiye'de hiçbir şey 3 sene öncesiyle aynı değil. AK Parti'den daha fazlasını bekliyorsunuz. Ama biz daha yer altında çalışıyoruz, yer üstüne çıkamadık. Maalesef bugün bunlar konuşulmamalıydı. Cumhuriyet kurulalı yıllar olmuş, biz hala köy yollarını suyu , kanalizasyonu konuşuyoruz. Kalkınan illere bakınız, kamu desteğinden vazgeçen iller olarak göreceksiniz. Avrupa Birliği fonları var, maalesef bunlara proje üretemiyoruz"diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantıda iletilen bazı sorunlar üzerine yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Türkiye'de 370 bin belge dağıtmışız, 900 bin araç var. Ama hala sıkıntı var. 500 binine iş bulamıyoruz demektir. Yılbaşına kadar yurdun her tarafından kantarları devreye sokuyoruz. Ayrıca yollara yük algılama cihazları yerleştireceğiz. Fazla yük taşıyan anında tespit edilip, ileri bir noktada belirlenecek. Artık fazla yük taşınmayacak. Taşıyanda taşıtan da cezasını çekecek. Ayrıca asgari tarife getiriyoruz. 1 ton yük için alınacak 1 kilometre başına taşıma ücreti belirleyeceğiz. Bunun altında kimse yük taşımayacak. Bunu otobüslerde uyguladık. Herkes memnun. Bir de eksi araçlar özel idareye getirilip, vergisi borcu ne olursa olsun verilmek suretiyle terk edilebilecek."

Bakan Yıldırım , toplantının son bölümünde karamsar olunmaması gerektiğini belirterek, makul, gerçekçi her talebin mutlaka karşılanacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, Iğdır ziyaretinin son bölümünde ise Küllük Köyü yakınlarında yapımı süren ve bitirilmesi için 20 trilyon ödeneğe ihtiyaç duyulan hava alını inşaatında incelemede bulundu. Bakan Yıldırım, yapılacak incelemeden sonra, işe müspet tarafından da bakarak, bunu Iğdır yönünde de kullanarak çalışmaya ya tamam ya da devam diyeceklerini anlattı. Bakan Yıldırım, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Kars'ın Kağızman İlçesi'ne geçti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Iğdır: Ulaştırma Bakanı Yıldırım Iğdır'da... (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement