"İran deprem yardım uçaklarıyla Suriye'ye silah gönderdi" iddiası - Son Dakika
Politika

"İran deprem yardım uçaklarıyla Suriye'ye silah gönderdi" iddiası

"İran deprem yardım uçaklarıyla Suriye\'ye silah gönderdi" iddiası

Suriyeli, İranlı, İsrailli ve Batılı kaynaklar, İran'ın depremin ardından yardım taşıyan uçaklarla Suriye'ye silah ve askeri teçhizat gönderdiğini iddia etti.

12.04.2023 16:27  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli, İranlı, İsrailli ve Batılı kaynaklar, İran'ın depremin ardından yardım taşıyan uçaklarla Suriye'ye silah ve askeri teçhizat gönderdiğini iddia etti.

İngiliz medyasında yer alan bir haberde, İran'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Suriye'ye silah ve teçhizat göndermek için yardım uçaklarını kullandığı öne sürüldü. Suriyeli, İranlı, İsrailli ve Batılı kaynaklara dayandırılan haberde, İran'ın silah sevkiyatıyla Suriye'deki İsrail varlığına karşı savunmasını güçlendirmeyi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemeyi hedeflediği belirtildi.

Kaynaklara göre, depremin ardından İran'dan havalanan yüzlerce uçak 7 hafta boyunca teçhizat getirmek üzere Suriye'nin Halep, Şam ve Lazkiye havalimanlarına iniş yaptı.

İsrailli Savunma Bakanlığından ismini vermek istemeyen bir kaynak, ağırlıklı olarak Suriye'nin kuzeyindeki Halep Havalimanına gönderilen sevkiyatın İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye birlikleri tarafından organize edildiğini iddia etti. Yerel kaynaklar tarafından yapılan başka bir açıklamada ise, sevkiyattan haberdar olan İsrail'in Halep Havalimanına 2 İran uçağının iniş yapmasından birkaç saat sonra hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Suriye'ye gönderilen askeri malzemeler arasında gelişmiş iletişim ekipmanları ve hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli yedek parçaların bulunduğu öne sürüldü. Suriyeli ve İranlı yetkililerden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Suriye'de 6 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Suriye makamları, depremlerin ardından yardım malzemelerinin ulaştırılması amacıyla Rusya ve İran'dan gelen direkt uçuşlara iniş izni vermişti. - TAHRAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'İran deprem yardım uçaklarıyla Suriye'ye silah gönderdi' iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement