"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Davası - Son Dakika
Politika

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Davası

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Davası

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin tahliyesini istedi.

27.03.2012 18:05

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının tutuklu sanığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin tahliyesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada avukat İlkay Sezer, savunmasına başlamadan önce üye hakim Hüsnü Çalmuk'un 51 No'lu DVD'de yer alan

"Ağlama duvarı" konusunda emekli Orgeneral Başbuğ'a soru sormasını eleştirdi.

Sezer, "Bu konu, müvekkilimin etnik kökenine kadar götürülüyor. Tamamen yalan ve müvekkilimi itibarsızlaştırmak için kullanılıyor. Müvekkilimin camiye yaptığı ziyarete ilişkin görüntüler de var. Ama kullanılmıyor. Bu iddiaların tamamını reddediyoruz" dedi.

Üye hakim Çalmuk'un çapraz sorguda İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin kaydın dinletilmesine ilişkin de Sezer, "İbrahim Şahin'in kullanmış olduğu kulaklık kadın ve erkek sesini ayırt edemeyecek şekildedir. Sadece mekanik bir ses tonunu iletecek şekildedir. Müvekkilimin tamamen dışında üçüncü şahıslar tarafından yapılan bu telefon görüşmelerinde başka kişilerin de ismi geçmiştir. Aynı zan bunlar için de geçerli mi- Hangisinin ifadesi alınmış- Mahkemenin bu konudaki tutumunu biliyoruz. Onlar için de geçerli olabilirdi. Bu konuşma içeriklerinin müvekkilimle kesinlikle irtibatı yoktur" şeklinde konuştu.

Sezer, somut hiçbir delil olmadığını, varsayımlar üzerine müvekkiline yapay suç isnadında bulunulduğunu savunarak, mahkemenin müvekkili açısından yargılama yapmasının da hükümsüz olduğunu öne sürerek, tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.

-Gizli tanık dinletilmesi talebi-

Duruşmada daha sonra söz alan tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, mail yoluyla kendisine ulaşan bir kişinin davada gizli tanık olarak ifade verebileceğini söylediğini belirtti.

Mektubu gönderenin adı, soyadı ve telefon numarasının da bulunduğunu söyleyen Çiçek, bu kişinin gizli tanık olarak dinlenmesi konusunda hemen karar verilmesini talep etti.

Talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, gizli tanık olarak dinlenilmesi istenen tanıkla ilgili, "hangi olay ve kişileri nasıl bildiği ve tanıdığını, neden tanık korumadan yararlanmak istediğini, can güvenliği ne şekilde tehlikeye düştüğü" gibi konularla mahkemeye bilgi verilmesini istedi. Bütün sanıkların savunmalarının alınmasından sonra bu talebin değerlendirileceğine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı perşembe gününe erteledi.

İlker Başbuğ'un tahliye talebinin de, sanık avukatlarının talebinin alınacağı 30 Mart Cuma günü yapılacak duruşmada değerlendirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, duruşma arasında basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan İlker Başbuğ, "Ne yazdınız bugün benim hakkımda" diye sordu.

Bazı gazetecilerin, "Eski genelkurmay başkanlarının gelmemesiyle ilgili siteminizi yazdık. Tepki göstererek salonu terk etmenizi yazdık" sözleri üzerine Başbuğ da, "Daha ne yazacaksınız yeter bunlar" dedi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement