İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklar - Son Dakika
Politika

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklar

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklar

Ramallah'ta 44 gündür açlık grevindeki Filistinli tutukluya destek için gösteri düzenlendi.

02.11.2014 14:05

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, İsrail hapishanesindeki açlık grevine devam eden Filistinli tutukluya destek için gösteri düzenlendi.

"İdari tutuklanma"yı protesto amacıyla 44 gün önce açlık grevine başlayan Raid Musa'ya destek için Filistin Esirler Cemiyeti tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar, Ramallah'ın batısındaki Ofer Hapishanesi önünde bir araya geldi. İsrail'in hapishanedeki Filistinlilere yönelik hak ihlalleri ve idari tutuklanmaların kınandığı eylemde, Musa ve sağlık durumu kötü olan tutukluların serbest bırakılması ile idari tutuklanmalara son verilmesi talep edildi.

Açlık grevindeki Filistinlinin yakınlarından Adnan Musa, "Raid, ya serbest bırakılmak ya da kendisine itham edilen suçlamanın ne olduğunu öğrenmek dışında bir şey istemiyor" dedi.

Raid'in herhangi bir suçlama beyan edilmeden tutukladığını belirten Musa, "44 gündür grevde olan Raid'in sağlık durumu kötüleşiyor, şu anda şiddetli acılar çekiyor" diye konuştu.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de ikamet eden Raid Musa (35) 29 Kasım 2013'te "idari tutuklanma" kapsamında gözaltına alınmıştı.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement