Kanada Avam Kamarası Başkanı Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıttıktan sonra istifa etti - Son Dakika
Politika

Kanada Avam Kamarası Başkanı Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıttıktan sonra istifa etti

Kanada Avam Kamarası Başkanı Nazi askerini \'savaş kahramanı\' olarak tanıttıktan sonra istifa etti

Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, eski Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıtması sonrasında gelen tepkilerin ardından istifa ettiğini duyurdu. Rota, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Kanada meclisine hitabının ardından Yaroslav Hunka'yı 'savaş kahramanı' olarak tanıtmış ve daha sonra Hunka'nın Nazi SS birliğinde görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Polonya Eğitim Bakanı Przemyslaw Czarnek, Hunka'nın Polonya'ya iadesi için adımlar attığını belirtti.

27.09.2023 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, eski Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıtması sonrasında gelen tepkilerin ardından istifa ettiğini duyurdu.

Rota, Kanada Avam Kamarası resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "Avam Kamarası'na Meclis Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi büyük bir üzüntüyle bildirdim. Bir parlamenter olarak 43. ve 44. Parlamentolarda Meclis Başkanı olarak görev yapmak benim için büyük bir onurdu" ifadelerini kullandı.

Rota, 22 Eylül'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Kanada meclisine hitabının ardından 98 yaşındaki Yaroslav Hunka'yı bir 'savaş kahramanı' olarak tanıtmış ve milletvekilleri Hunka'yı alkışlamıştı. İlerleyen günlerde ise Hunka'nın aslında Waffen SS birliğinde görev yapan Nazi askerlerinden birisi olduğu ortaya çıkmıştı. Rota, söz konusu gelişmelerin ardından özür dilemişti.

"POLONYA'YA İADESİ İÇİN ADIMLAR ATILDI"

Polonya Eğitim Bakanı Przemyslaw Czarnek, Hunka'nın Polonya'ya iadesi için adımlar attığını belirterek, "Kanada Parlamentosu'nda yaşanan ve suçlu Nazi SS oluşumunun bir üyesinin Başkan Zelenski'nin huzurunda onurlandırılmasını içeren skandal olaylar ışığında, bu kişinin Polonya'ya olası iadesine yönelik adımlar attım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kanada Avam Kamarası Başkanı Nazi askerini 'savaş kahramanı' olarak tanıttıktan sonra istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement