Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki: Adı Geçen Şahıslarla Kan Davalıyım - Son Dakika
Politika

Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki: Adı Geçen Şahıslarla Kan Davalıyım

Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki: Adı Geçen Şahıslarla Kan Davalıyım

Mehmet Özhaseki, Bugün Ankara'ya Bir Ödül Törenine Katılmak Üzere Geldiğini, Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Taner Yıldız ile AKP Grup Yönetimini Ziyaret Ettiğini Söyledi.

16.12.2010 19:04

CHP'nin iddialarıyla gündeme gelen Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bugün Ankara'ya bir ödül törenine katılmak üzere geldiğini, bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız ile AKP Grup yönetimini ziyaret ettiğini söyledi.

Özhaseki, Meclis'te AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ayşenur Bahçekapılı ve Bekir Bozdağ ile bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda CHP'nin gündeme taşıdığı iddiaları ele alındı. Meclis'ten ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, Ankara'ya asıl geliş sebebinin, Şehit Aileleri Derneği'nin "Yılın Belediye Başkanı" ödül törenine katılmak olduğunu vurguladı.

Gazetecilerin, "Başbakan'la görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, Özhaseki "Hayır. Sadece o gün o konuşmalar geçerken, gündüzden de basın bilgilendirildiği için arkadaşlar bize fakslamışlardı. Biz o dosyalara baktık. Onların sözlerine göre Meclis'i aradık ki, şöyle şöyle durum diye. Bizim verdiğimiz bilgiler üzerine sayın Başbakan burada cevap verdi" karşılığını verdi..

Bir gazetecinin "Hukuken yeni bir bilgi sundunuz mu?" sorusunu Özhaseki şu şekilde yanıtladı:

"İlk gün zaten 8-10 tane bana göre yalan, bazen söylerken bile utandığımız iddiaların hepsinin belgelerini bizim sitede yayınladık. Basın toplantısı yaptım, onları da açıkladım. İkinci gün farklı bir iki şey söylediler. Başka dosyadan bahsediyoruz falan dedi Kılıçdaroğlu. Farklı dosyalar yok. Bir olay var ve o olaydan dolayı açılmış bir kaç tane dava var. Yani aynı olaydan bahsediyoruz. Aradan bir iki gün daha geçti. Üçüncü gün gerek milletvekilleri, gerek kendileri, 'Avukat geldi Kayseri'ye. Otel parasını siz mi verdiniz? Çantayla para geldi, gitti, bir şeyler. İki kardeş avukatlar. Birbirlerine vekaletlerini vermişler. Ben birisini Ağır Ceza'da suçlamışım. 3.5 senedir takip ediyorum, şantaj var, sahte senet düzenlendi diye. Kan davalıyız Yusuf Erikel'le. Şu anda 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava devam ediyor. Biz bu olayı 3.5 senedir takip ederken, üstelik bu arada belediyemiz de kurşunlandı, yakalanan Ali Hamurcu, bunu falan paşanın emriyle kurşunladık diyor. Sahte senedi falan falan söyledi de düzenledik diyor. Bu adamlarla ben böyle kan davalıyken hangi avukatın noter parasını ödeyeceğim. Adamı güldürmesinler."

"Kardeşi Yakup Erikel'le ilişkileriniz nasıl?" sorusunaı üzerine Mehmet Özhaseki, "Tanımıyorum ki onu. Tanırsam birisiyle ilişkim olur. Tanımamışsam adamı, bir yerde elini sıkmamışsam nasıl ilişkin olacak. Bir senaryo gidiyor bakalım. Bunları da yalanlayacağız yarın öbür gün. Otel faturası deniyor. Adam bir gecelik 50-100 lira veremiyor mu cebinden. Enayi mi. Yarın bakalım neler çıkacak. Artık olay mahalle dedikodusuna döndü. Mahalle dedikodularının da belgesini bulup da ispatlamak zorunda olan ben değilim ki. Kendileri bulup ispatlayacaklar. Ben dokunulmazlığı olan bir adam değilim. Mahkemeler orada, savcılık orada. İstedikleri yerde dava açsınlar. İsterlerse İstanbul'da açsınlar, itiraz etmem. Nerede canları istiyorsa orada suç duyurusunu yapsınlar, belgelerini götürüp teslim etsinler. O savcılar da herhalde harekete geçer. En büyük sıkıntı şurada. Bir, masum bir adam şikayet etmiş de onun üzerine çullanılmış gibi bir hava veriliyor. Günahtır. Şikayet eden, olayı takip ettirip suçluyu yakalatan benim. İki, belgeler eksik diyorlar. Ne sayfası, ne satırı. Bir santim, emniyette polis, savcılık yok edebilir mi? Üstelik ifade iki tane değil 4 tane. Biri 26 sayfa, biri 16 sayfa. İki tane de savcılıkta var. Bunların hepsini yayınladık. Savcılık hiç soruşturmadı, bunları akladı. Memur suçlarıyla alakalı olanı Vali Yardımcısı muhakkiklerle, rüşvetle ilgili olanı da savcı re'sen takip etti" şeklinde konuştu.

Savcılığın araştırması 9 ay sürdüğünü belirten Özhaseki, oradaki iddiaların 50 kişiyle ilgili olduğunu vurguladı. 9 ay boyunca tek tek soruşturulduğunu kaydeden Özhaseki, "Kızına ev aldı, tapusunu üstüne yürüttü deniyor. Valla kızım eczacı. İşleri de fena değil ama daha ev alamadı. Kirada oturuyor. Evlendiğinden, Kayseri'ye geldiğinden beri kirada oturuyor. Tapu dairelerinden yazıyorlar, çiziyorlar, bakıyorlar öyle birşey yok. Benzinliği peşkeş çekti diyorlar. Adam bizimle ilgili olmayan bir belediyeden almış benzinliği. Benimle uzaktan yakından alakası yok. Bütün iddialar yakalanan çocuğun senaryoları" diye konuştu.

"Bugünkü değerlendirmede yeni bir durum yok mu?" şeklindeki bir soruya Özhaseki şöyle yanıt verdi:

"Onlarla bolca muhabbet var. Bugün yeni bir bildiri vermişler. Üç dört şey söylemişler. Otel parası falan. Faturasını çıkarsınlar. 1 sene sonra Kayserispor kaldı, onun faturasına eklediler falan demişler. Söyledikleri 3 yıldızlı bir otel. 50 liradır. Onu ödeyemedik, Kayserispor'un faturasına eklettik. Kayserispor'un kampındaki oteli buradan çok lükstür. Manyak mı bunlar. Niye böyle bir otele gitsin. 3 yıldızlı otelde Kayserisporlular kalır mı? Ben bilmiyor muyum adamları. Her gün bir şey diyorlar. Yarın bir dedikodu daha bekleyeceğim. Orada ne çıkarsa onu da yalanlayacağız."

Özhaseki, ödül törenine katıldıktan sonra Kayseri'ye gideceğini ifade ederek, "Bir de Enerji Bakanı'na uğramazsam olmaz. Hemşehrimiz. Bir selam verip kaçacağım" dedi.

"Bir hemşehriniz daha var Çankaya'da" şeklindeki ifadeye de Özhaseki, "Öğleyin uğradım merak etmeyin. 12'de oraya vardım, bir çayını içtim" karşılığını verdi. (ANKA)

(BK/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki: Adı Geçen Şahıslarla Kan Davalıyım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement