Kılıçdaroğlu: "Zonguldak Bülent Ecevit'in göz bebeğidir" - - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Zonguldak Bülent Ecevit'in göz bebeğidir" -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkı uyardım provokasyonlara girmeyin.

13.03.2014 21:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkı uyardım provokasyonlara girmeyin. Dün Berkin cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halk için, halkın çıkarları için çalışacaklarını, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracaklarını söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların sıradan koşullar olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye Cumhuriyetini soyan bir hükumetle karşı karşıyayız. Aile boyu bir soygun düzeniyle karşı karşıyayız. Geçen gün vatandaşın birisi ben gideyim şu 'başçalanın' mitingini bakayım hangi yüzle ne konuşacak, gitmiş mitinge bir bakmış sağına soluna cüzdan gitmiş fakat adamcağız korkudan 'hırsız var' diyememiş, çünkü dese dayak yiyecek Türkiye'nin geldiği duruma bakın. 'Hırsız var' deyince onun adı akla geliyor artık, sanmayın ki sadece Zonguldak'ta bütün dünyada onun adı akla geliyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kim kul hakkı yediyse hesabını soracaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları benim umudum. Bakın baştan söyleyeyim, ben devleti soyan o adamları eleştiriyorum ama sakın ola ki onlara oy veren yurttaşlarım alınmasın, onları ondan ayırıyorum, onlar çaldılar, onlar asla çalmadılar. Onlar demokrasinin gereği olarak gidip sandıkta oylarını kullandılar. Çünkü, onlara söz verildi. Dediler ki 'bana oy verin yolsuzluğu önleyeceğim', vatandaş gidip oyunu verdi, 'bana oy verin yoksulluğu önleyeceğim' vatandaş gidip oy verdi, "özgür Türkiye'yi kuracağım, yasakları engelleyeceğim' dedi vatandaş gidip oyunu kullandı. 17 Aralık Şeb-i Arus Mevlana'nın hakka yürüdüğü akşam ve o gün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. 4 bakanın çocuklarının evlerine polis baskın düzenledi. Ortaya bir hükumetin bir devleti nasıl soyduğu gerçeği ortaya çıktı. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenler değerli yurttaşların vicdanına sesleniyorum, şimdi Zonguldak'ın vicdanına sesleniyorum, önümüzde 30 Mart seçimleri var, hep birlikte sandığa gideceğiz, bir bayram havası içerisinde gitmeliyiz. Barış havası içerisinde, kol kola kardeş kardeşe gitmeliyiz, çok biz haklıyız, çünkü biz Türkiye'yi seviyoruz çünkü biz insanımızı seviyoruz."

- "Ben demokrasiye inanıyorum"

Türkiye'nin yolunu açacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız. Zonguldaklılar özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma seslenmek istiyorum, ben demokrasiye inanmış bir insanım, özgürlüğe inanmış bir insanım, elbette biz de eleştirilebiliriz, her eleştiriye kulak kabartan bir insanım. Olur ki bir vatandaşımız der ki şurada hata yaptın, yanlışın var, onun sözünü lafını dinleriz" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Rize'ye gittiğinde bir vatandaşın kendisine yumurta attığını ancak fark etmediğini anlatarak, "Polis yakalamış karakola götürmüş, dava açmış, mahkeme bana sordu, 'o kişiden davacı mısın?' diye. 'Hayır ben hiç kimseden davacı değilim' diye cevabı yazdım. Çünkü, ben demokrasiye inanıyorum" ifadelerini kullandı.

- "Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü"

Kılıçdaroğlu, dün 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı yolcu ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Hayata direnemedi. Bu sabah ailesini ziyaret ettim, başsağlığı diledim ama bakın Zonguldaklılar, Ankara'dan evvelki gün ayrılırken provokasyonlara dikkat edin, bu zat ülkeyi bölmekle adeta kendisini sorumlu tutmuş durumda, halkı bölüyor, birbirine düşman etmeye çalışıyor. Halkı uyardım provokasyonlara girmeyin. Dün Berkin cenazesinden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz öldürüldü, öldürülmeden önce tüm elektrikler söndürülüyor, kimin ateş ettiği belli değil. O da anne çocuğu onun da ailesi var, yazık günah değil mi? İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitler'in yöntemi gibi, bütün yurttaşlarımızın dikkat etmesini isterim."

Beyoğlu'nda seçim bürosunun yağmalandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Beni aradılar 'yağmalasınlar sakın elinizi kandırmayın' dedim. Abbas yolcu gidecek, Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkmış bir insan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğunda oturamaz, adı 'başçalana' çıkmış birisi o koltukta oturamaz, o koltuk temiz insanların koltuğudur" ifadesini kullandı.

- Zonguldak emeğin başkenti

Zonguldak'ın emeğin başkenti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Zonguldaklı yüzlerce metre yerin altında çalışır, alın teri döker, alnındaki kömür karası onun onurudur. Evine her akşam helal ekmek götürür, hiç bir zaman harama ortak olmadı Zonguldaklı. Zonguldak'ı cezalandırıyorlar, göç alan bir kentken göç veren bir kent haline geldi. Son 3 yılda 45 bin Zonguldaklı kenti terk etti. Ne diyordu? 'Büyük Türkiye' diyordu 'Büyük düşünün' diyordu, ne anlama geliyor, büyük götürün. Biz senin zaten büyük götürdüğünü çok iyi biliyoruz. Zonguldaklı bunu unutmasın, işsizlik var mı, zaten işsizlik olmasa neden göç versin ki. Türkiye'nin en önemli kömür yatakları burada, eğer başka bir ülkede olsa burası bir sanayi kenti olur. Burada işsizlik olmaz, her taraftan insanlar buraya çalışmaya gelirler. Ama onlar ceplerini doldurmakla meşguller, onların çoluk çocukları iş buldu. Zonguldaklı kardeşimin oğlu kızı işsiz. Benim sözüm, Türkiye duysun, önce herkesin çocuğu iş bulacak, siyasetçinin değil. Önce vatandaşın cebi para görecek, siyasetçinin değil."

Kılıçdaroğlu, bir ülkede siyasetçi siyaset yaparken zenginleşiyorsa halkın fakirleştiğini vurgulayarak, "Parayı götürüyor. Ne diyordu, 'ben yürütme organının başıyım' diyordu. Ben zaten senin yürütme organının başı olduğunu biliyorum, 72 milyon insan biliyor" dedi.

- "Zonguldak Bülent Ecevit'in göz bebeğidir"

Filyos Vadisi Projesi'nden 3 seçimdir bahsedildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ne yaptılar, ne yaptılar Allah aşkına, acaba söylersem oy alır mıyım? Zonguldak bu kez öyle bir tokat atacak ki ta Şam'dan Kahire'den Moskova'dan Paris'ten duyulacak. Ben bundan yüzde 100 eminim, neden, emeğin başkentidir Zonguldak, alın terinin başkentidir Zonguldak, helal süt emmişlerin başkentidir, namuslu insanların yaşadığı kenttir Zonguldak. Zonguldak Bülent Ecevit'in göz bebeğidir. Rahmetli Ecevit 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' derdi. Aynı şeyi söylüyoruz ne ezen olsun, ne ezilen olsun insanca hakça bir düzen olsun. Barış olsun, sevgi olsun, kardeşlik olsun, huzur içerisinde bir toplum olsun, en büyük arzumuz budur. Hiç bir çocuk yatağa aç girmesin."

- "Allah kimseye evlat acısı vermesin"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ülkede hiç kimseye giyimi ve kuşamı dolayısıyla başka bir gözle bakılmasını istemediklerini belirterek, "Türkiye'deki annelere sesleniyorum, daha düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. İster başı açık, ister başı kapalı olsun, bütün annelerin ellerinden öpüyorum hepsinin benim başımın üzerinde yeri var. Ayrılığa gayrılığa yer yok beraber olacağız" diye konuştu.

Allah'tan kimseye evlat acısı vermemesini dileyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şundan kesinlikle eminim bir anne için çocuk çok önemlidir. Bize şöyle öğrettiler, hepiniz de söylersiniz onu, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ben bunu bilirim o acıyı yaşayanlardan birisiyim, o nedenle söylüyorum Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ama anneler çocukları olduğu zaman sevginin odağı artık çocuk olur, o çocuğu el bebek gül bebek yetiştirir, büyük umutlar besler, oğlum kızım büyüyecek onu okutacağım, büyüyecek iş güç sahibi, ben torun sahibi olacağım, kendi dünyasında bir umut, besler o umudu hep yaşatmak zorundayız. Anneler siz çocuklarınızı ne kadar çok seviyorsanız ülkenizi de o kadar çok seviyorsunuzdur. O nedenle size sesleniyorum, ülkenize sahip çıkın, demokrasiye özgürlüğe çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi Türkiye'ye sahip çıkın."

- "Güveneceğiniz tek adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir"

CHP Lider Kılıçdaroğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumunun içinin tamamen boşaltıldığını ileri sürerek, "Çalışanların sayısı çok düşük rakamlara geldi, çok sayıda taşeron işçi çalışıyor. Buradan bütün işçi kardeşlerime ve sendika liderlerine sesleniyorum, eğer siz taşeronluktan şikayet ediyorsanız, sizin itibar edeceğiniz, güveneceğiniz tek adres var, o adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir. O adres emeğin, alın terinin yanında duran partidir" diye konuştu.

Sendika başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenden, senin alın terini sömürenden ne zaman hesap soracaksın, ne zaman meydanlara çıkacaksın sen, ne zaman iş aş ekmek diyeceksin sen, bunu istiyorum, kimse kusura bakmasın" dedi.

- "Helale mi, harama mı ortak olacaksınız?"

Kılıçdaroğlu, miting alınında ses kayıtları dinlettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Sabahın 8'ini 2 geçe telefon ediyor 'oğlum diyor, şu bakanların evlerinde bakanların çocuklarının evlerinde polis arama yapıyor evde ne var ne yok' diyor. Bilal oğlan yeni uyanmış yataktan 'babacığım diyor, babacığım bir daha tekrar eder misin?' diyor, tekrar ediyor. 'Şu bakanların çocuklarının evlerinde rüşvet yolsuzluk soruşturması yapılıyor deniliyor. Onun üzerine sen diyor paraları süratle sıfırla'. Ama biliyor tek başına sıfırlayamaz Bilal oğlan, 'Sümeyye'yi göndereceğim sana, abini göndereceğim' diyor. Enişteni çağır, amcanı çağır paraları sıfırlayın. Şimdi ben Zonguldak'ın vicdanına sesleniyorum, Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, dünyanın hangi ülkesinde bir başbakan operasyonun yapıldığı gün oğluna telefon edip 'oğlum evdeki paraları sıfırlayın' der. Neden söylüyorum bunu, eğer o para helal ise götürür paraya yatırırsın, ne var yani o paranın haram para olduğunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Şimdi sorun helale mi ortak olacaksınız, harama mı ortak olacaksınız? Helale olacaksanız."

Seçimlerin yaklaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz, kol kola, omuz omuza, birleşe birleşe sandığa gideceğiz. Diyeceğiz ki biz helale ortak olmak istiyoruz, biz demokrasiyi seviyoruz, insanımızı çocuklarımızı, Türkiye'yi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz ve temiz siyaseti seviyoruz. O zaman mührümüzü alacağız, altı okun böğrüne, insan gibi adam gibi yapıştıracağız" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kılıçdaroğlu: "Zonguldak Bülent Ecevit\'in göz bebeğidir" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Zonguldak Bülent Ecevit'in göz bebeğidir' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement