* Tekstilkent - Mahmutbey Yolu'ndan Bağcılar'a kestirmeden girmek için ters yönü seçen sürücülere yola kurulan demir kapanlar bile engel olamıyor.
Kural tanımaz sürücüler kapanı geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aşıyor.
Trafiği tehlikeye atan sürücülerin kapana rağmen ters yön ilerleyişi kameralara yansıdı.
Haber: Enver ALAS - Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL/ DHA
Trafikte yaşanan ters yön ihlallerine önlem için konulan lastik patlatan yol kapanları, bazı sürücüleri engellemekte yeterli olmuyor. Trafik levhalarındaki uyarıları umursamayan bu sürücüler kapana rağmen ısrarla ters yönü kullanmak için ilginç yöntemlere başvuruyor. Kimi sürücüler kaldırıma çıkarken kimileri ise kapanın dişli tırnaklarının üzerine taş, karton veya araç paspası koyarak lastikler zarar görmeden araçlarını geçiriyor.
KAPANLAR DA FAYDA ETMEDİ
Bütün bunların bir örneği günün her anı Bağcılar'da yaşanıyor. Tekstilkent -Mahmutbey Yolu'na bağlanan tek yönlü yola, ters yönden araç girişleri nedeniyle yaklaşık 6 ay önce lastik patlatan kapanlar konuldu.
Ancak bu kapanlar bazı sürücüleri amacından alıkoymadı. İSTOÇ yönünden gelen bazı sürücüler, yaklaşık 500 metre ilerideki sapak yerine Yüzyıl Mahallesi'ne kestirmeden girmek için araç kapanını ilginç yöntemlerle aşıyor.
TEHLİKE YARATIYORLAR
Tehlikeye aldırış etmeyen sürücüler değişik taktiklerle kapanı aşıp ters yönde ilerliyor.
Kimi sürücüler araçlarını yaklaşık 10 santimetre yüksekliğindeki kaldırıma çıkarırken, kimileri ise kapanın dişli tırnaklarının üzerine taş veya araç paspası koyarak lastikler zarar görmeden araçlarını geçiriyor. Ayrıca bu yöntemleri kullanan umursamaz sürücülerin, yolu kullanma hakkı olan sürücüleri de tehlikeye atıyor.
Son Dakika › Politika › Kural Tanımaz Sürücülere Kapan Bile Engel Olamıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?