MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyaseti küçük partiler şekillendirecek - Son Dakika
Politika

MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyaseti küçük partiler şekillendirecek

MAK Danışmanlık\'tan Kulat: Siyaseti küçük partiler şekillendirecek

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, oylarının sabit kaldığını söylediği CHP'nin, AK Parti'deki düşüş nedeniyle mart ayında birinci parti olabileceğini belirtti.

03.01.2022 09:33  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel seçime bir buçuk sene var. Ancak muhalefetteki partiler erken seçim çağrısı yapmaya devam ediyor. İktidar bu çağrıları reddederek seçimlerin zamanında düzenleneceğini vurguluyor.

Araştırmacılar ise iktidar partisine oy desteğinin azaldığını söylüyor, anketlerde AK Parti'nin ortağı MHP'nin mevcut baraj yüzde 10'u geçemediği görülüyor. AK Parti, anket şirketlerine denetim getirmeyi düşünüyor. Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi gündemde.

MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyasi küçük partiler şekillendirecek

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, siyasetin asıl büyük şekillenme sürecini DEVA Partisi/ GELECEK Partisi/ Yeniden Refah Partisi/ Bağımsız Türkiye Partisi/ Demokrat Parti/ HÜDAPAR/ TDP gibi iktidardan oy alabilme potansiyeli olan partilerin 2022'nin ilk aylarındaki performanslarının belirleyeceğini söyledi.

MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyasi küçük partiler şekillendirecek

Kasım sonu itibarıyla AK Parti'nin oy oranın % 30 un altına indiğini belirten ünlü anketçi; "Aralık sonu açıklanan Asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30 a çıkmıştı. Bu haliyle; -teskilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti- son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı." dedi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda muhalefet cephesinin oy oranlarına da dikkat çeken Kulat şu yorumları yaptı:

MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyasi küçük partiler şekillendirecek

"CHP; sağ sol geçirgenliginin çok az olması nedeniyle oy artışı yaşamamakta -ama rakibinin düşen oyları nedeniyle- kendisinin oyu sabit kaldığı için göreceli yükseliş yaşamakta. Rakibinde düşüş CHP de mevcut durumu koruma eğilimi devam ederse Mart 2022 den itibaren 1. Parti olur.

İYİ Parti yükselme eğilimi en istikrarlı durumunda -zaman zaman duraksama olsa da- son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her 4 yolcudan ikisi (durakta arkadan gelen yeni bir AK Parti dolmuşu yerine) İYİ Parti otobüsünü tercih etti."

Son Dakika Politika MAK Danışmanlık'tan Kulat: Siyaseti küçük partiler şekillendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • new world: Halk belirleyecek deseniz daha uygun olur herşeyin farkında olan halk 4 0 Yanıtla

Advertisement