Meclis, "Fark Yarattı" - Son Dakika
Politika

Meclis, "Fark Yarattı"

Meclis, "Fark Yarattı"

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, Sabancı Vakfı'nın "fark yaratanlar" ödülüne değer görüldü Neziroğlu: "İsrafa Son projemiz, topluma örnek olması açısından fark yarattı"

07.12.2013 16:14

MELDA ÇETİNER- TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis'te başlatılan  "İsrafa Son" projesiyle Sabancı Vakfı tarafından "fark yaratanlar" ödülüne değer görüldü.

Neziroğlu, Meclis mutfaklarında kazanlarda ve lokantalardaki tabaklarda artan yemeklerin çöpe atılmayarak değerlendirilmesini amaçlayan projesiyle ikinci kez ödüle değer görüldü. Projenin  bir diğer özelliği ise bugüne kadar bir çok kuruma da örnek olması...

İrfan Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'te gerçekleştirilen projelerin ödül beklentisiyle yapılmadığını ancak takdir edilmesinin anlamlı olduğunu belirterek, "Projelerin önemli yanlarından biri topluma örnek olmasıdır. "İsrafa Son" projemiz de bu anlamda fark yarattı; bir çok kurum bizden sonra benzer uygulamaları başlattı.  Bu  uygulamanın Meclis'ten başlaması; hem kamu kurumu ve özel sektörü teşvik hem de vatandaşa örnek olması ve Meclis'in imajına katkı sağlaması açısında önemlidir" dedi.

Projenin daha önce başka bir sorumluluk ödülüne daha değer görüldüğünü hatırlatan Neziroğlu, 1,5 yıl içinde uygulamanın başarılı olduğunu ve çok sayıda kurumu da harekete geçirdiğini, kendileriyle iletişime geçen kurumlara konuyla ilgili destek verdiklerini anlattı.

Meclis'te benzeri çok sayıda sosyal projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Neziroğlu, önce Meclis personeline yönelik olarak başlatılan sigarayı bırakma kampanyasının diğer kamu kurumlarını da harekete geçirdiğini, ayrıca emniyet kemeri kullanımı ve çevreye yönelik kampanyaların bunlar arasında yer aldığını hatırlattı. Bir süre önce 81 ile kitap gönderdiklerini kaydeden Neziroğlu, "Her ilden seçilen bir okula 100 kitap gönderildi.  Bundan bir kaç kurum etkilense yine de başarıdır. Bir kişinin hayatını değiştirse bile önemli katkıdır bizim için" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis, 'Fark Yarattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement