MHP İl Kongresinde Hükümete Eleştiri - Son Dakika
Politika

MHP İl Kongresinde Hükümete Eleştiri

MHP İl Kongresinde Hükümete Eleştiri

MHP Kayseri İl Başkanlığı 10'uncu Olağan Kongresi'nde konuşan Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu hükümeti eleştirdi.

15.04.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kayseri İl Başkanlığı 10'uncu Olağan Kongresi'nde konuşan Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu hükümeti eleştirdi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde mehteran ve Kafkas Halk oyunları gösterisiyle başlayan kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şener, il başkanı Mete Eke, partili belediye ve ilçe başkanları, seçimde oy kullanacak 608 delege ile davetliler katıldı. Kongre divan başkanlığına getirilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ilçe kongrelerinin tamamlanması ardından başlayan il kongrelerinin haziran ayında tamamlanıp, yerel seçimler öncesi çalışmalara yeni heyecanla başlayacaklarını söyledi. Semih Yalçın, seçim döneminde partililerinin çok çalışmasını isteyerek, buradaki başarıyla genel seçimlere daha güçlü gireceklerini ifade etti. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da hükümetin Ortadoğu ve Güneydoğu politikalarını eleştirerek, şöyle dedi:

"Bu siyasi iktidar öncesi yani 10 yıl önce terör bitme noktasındayken, sayın Başbakan Diyarbakır mitinginde 'Kürt sorunu vardır. Bu sorun benim sorunumdur' dediği günden sonra, terör ve bu ülkeyi bölmek isteyen insanlar cesaret bulmuş ve başkaldırmışlardır. Bunların yeni eğitim sistemiyle de dini ortaya atarak siyaset yapıyorlar. Bizim daha önce önerge olarak sunduğumuz dersleri reddedip, şimdi kendileri sunuyorlar. Bunlar din istismarcılığı, din üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunlarda, ne Allah korkusu var, ne vicdan, ne de din,iman var."

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, hükümetin yasalaştırdığı 4+4+4 yeni eğitim sistemini eleştirerek, "5 yaşındaki oğlumuz, kızımız, okullarda 30-40 kişilik sınıflarda eğitim görecek. O yaştaki çocuk, ciddi bir sermaye aktarılan elektronik kitaplardan yayılan radyasyona maruz kalacak, gözlerinde sorunlar yaşamaya başlayacak, yazma yeteneği ve el becerisini ise geliştiremeyip, öğrenemeyecek. Bunlar apaçık ortada. Vicdan sizin" diye konuştu. Konuşmaların ardından seçime tek aday olarak giren Mete Eke, yönetimiyle partililerini selamladı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP İl Kongresinde Hükümete Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement