MHP'li Saatcı'ya Hem Eleştiri Hem Destek - Son Dakika
Politika

MHP'li Saatcı'ya Hem Eleştiri Hem Destek

MHP\'li Saatcı\'ya Hem Eleştiri Hem Destek

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'nın Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık yer aldığı Kurban Bayramı mesajını billboardlara astırması nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesi, siyasi çevrelerde farklı...

11.10.2013 16:11

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'nın Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık yer aldığı Kurban Bayramı mesajını billboardlara astırması nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesi, siyasi çevrelerde farklı yorumlandı. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Saatcı'nın nasıl böyle bir hataya düştüğünü anlayamadıklarını belirttti. MHP eski İl Başkanı Osman Güven ise Saatcı'ya destek verip, billboardın altına kendisinin de imza atmaya hazır olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk de herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebilmesi gerektiğini vurguladı.

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'nın Türkçe- Kürtçe karışık kelimelerien yer aldığı Kurban Bayramı mesajı başına dert açtı. MHP Genel Merkezi, Türkçe dışında kullanılan dilin Siyasi Partiler Kanunu'na ve parti tüzüğüne aykırı olduğunu bildirerek, belediye başkanının kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti. Üç dönemdir Fethiye Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve adı MHP'nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için geçen evli iki çocuk babası Saatcı'nın bu çıkışı MHP'de şaşkınlık yarattı.

'NASIL BÖYLE HATAYA DÜŞTÜ ANLAYAMADIK'

Saatcı'nın nasıl böyle bir hataya düştüğünü anlayamadığını belirten MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, "Kendisinin Türkçe ve Kürtçe Kurban Bayramı mesajı astırması karşısında şoke olduk. Siyasi Partiler Kanunu'nun 81. maddesi A bendinde 'Türkiye Cumhuriyeti milli, dini, kültür, mezhep, ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremez', B bendinde ise 'Türk dilinden veya kültüründen başka dil ve kültürleri korumak geliştirmek ve yaymak yoluyla Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde azınlık yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını güdemez, bu yolda faaliyette bulunamaz', C bendinde ise ise 'Tüzük ve programların yazımı ve yayımlanması açık veya kapalı salon toplantılarında mitinglerde Türkçe dilinden başka dil kullanamaz' demektedir. Saatcı, parti tüzüğümüze göre aykırı şekilde hareket ettiğinden dolayı kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bu karar il yönetimimiz tarafından alınıp Genel Merkeze bildirilmiştir" dedi.

Öte yandan bir hafta içinde savunma yapma hakkı bulunan Başkan Saatcı hakkındaki Merkez Disiplin Kurulu kararının 3-5 ay arasında açıklanması bekleniyor.

'BİLBOARD'IN ALTINA İMZA ATMAYA HAZIRIM'

Geçen Ocak ayında görevden alınan MHP Muğla eski İl Başkanı Osman Güven ise "Genel Merkez bütün değerlerini birbir tüketiyor. Başkan Saatcı'ye yapılanları kesinlikle tasvip etmiyorum. Üç dönemdir değerli hizmetlerde bulundu. Yaptığı çalışmalar ortada. Mesajında hiçbir şekilde sakınca yok. Bilboard'ın altına imza atmaya hazırım. Değerli kardeşime sahip çıkmaya hazırım" dedi. Güven, görevde olduğu dönemde Saatcı'yı Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayları olarak görmeyi istediklerini de açıklamıştı.

'HERKES HÜR DÜŞÜNCESİNİ SÖYLEYEBİLMELİ'

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Başkan Saatcı'nın bu çıkışıyla ilgili şimdilik konuşmanın çok erken olacağını ileri sürüp, "Kendi partisini bağlayan bir durum. Bekleyip, göreceğiz" demekle yetindi.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de bu ülkede herkesin hür düşüncesini söylemesi gerektiğini savunup, "Saatcı'nın yaptığına saygı duyuyorum. Arkadaş, billboardlara verdiği bayram mesajıyla ilgili olarak savunmasını zaten kendi açıklama yaparak verdi" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de partisinin Manisa İl Başkanlığı'nda gazetecilerin soruları üzerine Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'nın MHP'nin ilkelerine aykırı haraket ettiğini belirtip, gereğinin yapılacağını söylemişti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'li Saatcı'ya Hem Eleştiri Hem Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement