MHP ve Hdp'den Önerge Görüşmelerinin Meclis Tv'den Yayınlanması Başvurusu - Son Dakika
Politika

MHP ve Hdp'den Önerge Görüşmelerinin Meclis Tv'den Yayınlanması Başvurusu

MHP ve Hdp\'den Önerge Görüşmelerinin Meclis Tv\'den Yayınlanması Başvurusu

MHP ve HDP, dört eski bakanla ilgili soruşturma önergelerinin görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

02.05.2014 16:11

CHP'den sonra MHP ve HDP de  dört eski bakanla ilgili soruşturma önergeleri görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanmasını istedi.

MHP ve HDP, TBMM Genel Kurulu'nda 5 Mayıs Pazartesi günü yapılacak görüşmelerin, o gün yayını olmayan Meclis TV'den verilmesi için TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı başvurdu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural imzasıyla TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruda, "Söz konusu bakanlar hakkında hazırlanmış fezlekelerin, milletvekillerinin inceleme ve takdir hakkını kullanma imkanından mahrum bırakıldığı bir ortam içinde vatandaşlarımızın bu konudaki görüşleri, soruşturma önergesinin görüşülmesi münasebetiyle öğrenmesi de daha önem kazanmıştır" dedi.

Pazartesi günleri TRT'nin Meclis TV yayını olmadığı için böyle bir imkandan vatandaşların mahrum kalacağını ifade eden Vural, TBMM ile TRT arasında imzalanan protokolün 5. maddesinde, "TBMM Başkanlığı'na tahsis olunan yayın süresinin yansıtılan faaliyet için yeterli olmaması ve önemli ve özel hallerde durumu TBMM Başkanlığı ve TRT tarafından değerlendirilir" hükmünün yer aldığını anımsattı.

Vural, önerge görüşmelerinin önemli olduğu dikkate alınarak, protokolün 5. maddesi çerçevesinde yayınlanması için girişimde bulunup, TRT'den yayınlanmasının sağlanmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da TBMM Başkanlığı'na başvurusunda, 5 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00'te toplanacak Genel Kurul çalışmalarının, bitimine kadar Meclis TV'den canlı yayınlanmasını talep etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP ve Hdp'den Önerge Görüşmelerinin Meclis Tv'den Yayınlanması Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement