MHP'li Feti Yıldız: Fon kriziyle ilgili komisyon kurulmasına gerek yok - Son Dakika
Son Dakika Logo

MHP'li Feti Yıldız: Fon kriziyle ilgili komisyon kurulmasına gerek yok

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, fon soruşturması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına gerek olmadığını belirterek, "Bu tamamen adli bir mesele" dedi. Devletin gerekli tedbirleri aldığını söyleyen Yıldız, yasal sürecin devam ettiğini ve kesin hükme kadar masumiyet karinesinin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kamuoyunun yakından takip ettiği fon soruşturmasına ilişkin Meclis'te dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldız, soruşturmayla ilgili TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulmasına gerek görmediğini belirterek, sürecin adli makamlar tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi. Fon soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

“BU TAMAMEN ADLİ BİR MESELE”

Fon soruşturmasının Meclis tarafından ayrıca araştırılması gerekip gerekmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldız, araştırma komisyonu kurulmasına ihtiyaç olmadığı görüşünü dile getirdi.

Yıldız, “Bu konuda Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına gerek görmüyorum. Bu tamamen adli bir mesele” dedi.

“DEVLETİMİZE GÜVENELİM”

Soruşturmanın devam ettiğini belirten Yıldız, devletin gerekli tedbirleri aldığını ve süreci takip ettiğini ifade etti.

Yıldız, “Devletimiz her türlü tedbiri alıyor. Her türlü takibi yapıyor. Devletimize güvenelim. Yetimin, garibin, gurebanın hakkını, hukukunu kimseye yedirmez. Yasal süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MASUMİYET KARİNESİ VURGUSU

Soruşturma kapsamındaki kişiler hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunmadan hüküm verilemeyeceğinin altını çizen Yıldız, masumiyet karinesi prensibine dikkat çekti. MHP'li Yıldız, “Kesin hüküm haline kadar, ‘Şu şahıs suçludur, bu suçsuzdur’ demem. Şüphelidir sadece benim için” diye konuştu.

Fon soruşturması kapsamında adli süreç devam ederken, soruşturmanın sermaye piyasasındaki işlemler ve bunlarla bağlantılı mali hareketler üzerinden yürütüldüğü kamuoyuna açıklanmıştı.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • EVET BIR KEZ DAHA MEHAPE ŞASIRTMADI.TUZ KOKUYOR 5 0 Yanıtla
  • hymqftxcpt hymqftxcpt:
    adaletin savunucusu konuştu yine 3 0 Yanıtla
  • ali ihsan Akyol ali ihsan Akyol:
    Aramızda iç ederiz diyorsun. Muhalefete cevap veremeyiz Şahinler ve sarallar ile yeni yatırım yaparsınız artık. 2 0 Yanıtla
  • gvjbwrbwf7 gvjbwrbwf7:
    HERKESİN ÇALDIĞI, HIRSIZLIK YAPTIĞI ORTAMDA HİÇKİMSENÇALMAMIŞ OLUYOR. ÇALINAN PARA DEVLETİNE GÜVENEN PARASININ DEĞERİNİN DÜŞMESİNE ÖNLEM ALMAK İSTEYEN HALKANOLUYOR. ??BİRİ ÇIKIYOR MİLLETİMİZİ EZDİRMEDİK EZDİRMEYİZ ?????? İNEK DAĞA KAÇMIŞ BLA, blaaa 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.