AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi - Son Dakika
Politika

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi " Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerekli inceleme ve denetlemeleri yapmaktadır.

09.06.2022 13:39  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi

" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerekli inceleme ve denetlemeleri yapmaktadır. Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü mili park alanına ilgili firma tarafından fiziki müdahalede bulunulmasından dolayı farklı zamanlarda üç kere yasal işlem yapmıştır, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur"

ANKARA - AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerekli inceleme ve denetlemeleri yapmaktadır. Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü mili park alanına ilgili firma tarafından fiziki müdahalede bulunulmasından dolayı farklı zamanlarda üç kere yasal işlem yapmıştır, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.

Gökcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris Kızılbük'te yapımı devam eden otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi. Gökcan, Akşener'in Marmaris Kızılbük koyu inşaatı devam eden otel ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve Muğla Valiliği'ni suçladığını hatırlatarak, "Otel inşaat alanı Marmaris Milli Park alanı içerisinde kalmakla birlikte özel mülkiyet alanıdır. Otel CHP'li Marmaris Belediye Başkanlığınca ilk olarak 1987 yılında ruhsatlandırılmıştır. Son tadilat ruhsatı ise CHP'li Marmaris Belediye Başkanlığınca 28.10.2021 tarihinde verilmiştir. Otel inşaatı Marmaris Belediye Başkanlığı sorumluluk sınırları içerisinde yer almaktadır. 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre ruhsat ve denetim makamı Marmaris Belediye Başkanlığı'ndadır. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre, Marmaris Belediyesi denetleme yetkisi de CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığındadır. Bununla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız gerekli inceleme ve denetlemeleri yapmaktadır. Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü mili park alanına ilgili firma tarafından fiziki müdahalede bulunulmasından dolayı farklı zamanlarda üç kere yasal işlem yapmıştır, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. 23.05.2022 tarihinde yapılan denetimde inşaat sırasında çıkan malzemelerin bir kısmının denize akmış olduğu tespit edilmiştir. Kanun ve yönetmelik yükümleri doğrultusunda 24.05.2022 tarihinde 131 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. İnşaat alkanında yapılan patlatma ile ilgili olarak da 30.05.2022 tarihinde patlatma faaliyetleri durdurulmuştur" dedi.

Bakanlığın tüm yasal işlemleri yaptığını, para cezası verdiğini ve patlatmaları durdurduğunu belirten Gökcan, "Sayın Akşener, ÇED raporu gerekli değildir. Raporu hangi amaca göre verdiniz' diye ağır ithamlarda bulunmuştur. Şunu iyi bilmekidir ki, 'ÇED gerekli, değil' raporu veya ÇED raporu verilmesi inşaat ruhsatı verilmesi için yeterli ve gerekli bir şart değildir. ÇED gerekli değil raporunun verilmesi firmanın inşaatla ilgili yapacağı bir dizi faaliyet raporu ve çevreye uygun çalışacağına dair ilişkin dosyaya ifade etmektedir. Yoksa 'Sen istediğin gibi çalış, çevreye zarar ver' anlamında gelmemektedir. Sahanın birinci derece sorumlusu her zaman ruhsatı kesen, onayı veren Belediye Başkanlığı'dır" ifadelerini kullandı.

Asıl suçlunun otel inşaatına izin veren Marmaris Belediye Başkanlığı olduğunu aktaran Gökcan, "CHP'li Belediyeler önce ruhsatı veriyorlar, sonra bizi suçluyorlar. Suni gündem oluşturuyorlar ve algı yönetimi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Gökcan şöyle konuştu:

" Menteşe Bayır'da Çimento Fabrikası'na ruhsat veren CHP'li Menteşe Belediyesi, Milas Mangalya Körfezi'nde turizm ve konut kompleksi ruhsat veren CHP'li Milas Belediyesi, Marmaris Kızılbük'te otel projesine ruhsat veren CHP'li Marmaris Belediyesi'dir. CHP'liler son dönemde 'geliyor gelmekte olan' sloganlarını, Muğla'da 'gidiyor gitmekte olan' şeklinde değiştirseler, sanırım gayet güzel olacak. Biz bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kim çevreci, kim çevreye zarar veriyor hemşerilerimiz görecek. Sayın Akşener partimizi suçlayacağınıza yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde ve Marmaris Belediyesinde ittifak yaptıkları, ittifak ortağı CHP suçlasınlar, onlardan hesap sorsunlar."

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener\'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Akşener'in otel inşaatına ilişkin açıklamalarına cevap verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement