Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Politika

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Botsalı: "Henüz tahliye söz konusu değil ama olağanüstü durum için hazırlığımız var"

10.07.2013 15:53

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, "Henüz tahliye söz konusu değil ama olağanüstü durum için hazırlığımız var" dedi.

Mısır'da askerin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırması sonrası yaşanan gelişmeler ile ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Botsalı,  "Biz Mısır'daki olaylar bu seviyeye gelmeden vatandaşlarımıza gereken uyarılarda bulunduk. Henüz tahliye söz konusu değil ama olağanüstü durum için hazırlığımız var. Bugün bulunduğumuz noktada 2011'de yaşanan türden alarme edici bir durum yok. Olağanüstü hal durumunda devletin her zaman hazırlığı vardır. Devletimiz muktedirdir" diye konuştu.

"Türkiye'yi hedef alan fiziki bir tehlike yok"

Mısır'da son yaşanan olayların ardından olağanüstü bir tehdit algılaması olmadığını belirten Botsalı, "En azından Türkiye'yi hedef alan fiziki bir tehlike yok. Bunun dışında yaşanan olaylar ile ilgili uyarılarımızı yineliyoruz.  Vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde birgünden fazla kalmaları gerekebilir. Erzaklarını tamamlasınlar.Yalnız başına sokağa çıkmasınlar. Tanımadıkları kimselerin araçlarına binmesinler. Gösteri alanlarından uzak dursunlar"  ifadelerini kullandı.

Botsalı, olağanüstü  bir durum halinde Mısır'da yaşayan Türk vatandaşlarının doğrudan elçilik ya da konsolosluk şubeleri ile veya Türk Mısır İşadamları Derneği ve Selahattin Uluslararası Türk Okulu ile iletişim kurabileceklerini kaydederek, yaz tatili, Ramazan ayının gelmesi ve okulların kapalı olmasından dolayı Mısır'da yaşayan Türk vatandaşlarının büyük bölümünün Türkiye'de olduğunu aktardı.

Türk Hava Yolları'nın Mısır'a düzenlediği seferlerin sürdüğünü hatırlatan Botsalı, Mısır'daki havaalanlarının hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement