Muharrem İnce'den Berkin Elvan'a Şiir

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Edirne'de yaptığı konuşmada 15 yaşındaki Berkin Elvan için yazdığı şiiri okudu.
Ergenekon tahliyelerini de değerlendiren İnce, " Silivri'de tutulan insanların ahı var Recep Erdoğan'ın üzerinde ahı. Berkin Elvan'ın, Türkan Saylan'ın, derelerin, kuşların, balıkların ahı var. Bunlar var ya perişan olacaklar" dedi.
KONUŞMASINA ŞİİRLE BAŞLADI
Seçim çalışmaları için Trakya turuna çıkan CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün geceyi Edirne'de geçirdi. Bugün Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda partililerle bir araya gelen İnce, konuşmasına Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğum bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a hitaben yazdığı şiiri okuyarak başladı.
"BAKAN ÇOCUKLARI GİBİ TARİHİ ESER ÇAL"
İnce, şiirinde şunları dile getirdi: "Gezi Parkı'nda gitar çalma çocuk vurulursun/ Bakan çocukları gibi tarihi eser çal, bankalardan para çal, ihalelerden imardan çal/ Yok öyle çav bella, sakat kalırsın, öldürülürsün/ Altın çal ki polis amcaların, bakan baban, Recep usta seni korusun/ Sokaklarda türkü çalma Mehmet çocuk, katilin belirsiz olur/ Katili bulunsa da ödül alır, kahrından Fadime anan ölür/ Ama haklısın çocuk/ Bir fare gibi çalarak, yetim hakkı yiyerek, şerefsizce yaşamaktansa ve gerekirse türkü tadında yaşamak için türkü çalarak ölmeyi göze almalısın."
"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Şiirin ardından konuşmasını sürdüren İnce, "Berkin çocuk öldü. Eğer gitar çalan çocuklarınızın ağaca, yeşile, Cumhuriyet'e, yaşam şekline sahip çıkan çocuklarınızın sokak ortasında dövülerek öldürülmesini istemiyorsanız bu ampulden kurtulmamız lazım, bu diktatörden kurtulmamız lazım, bu faşistten kurtulmamız lazım. Bundan kurtulmanın, aklın yolu bir; sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, kadını, erkeği, Demokrat Partilisi, Adalet Partilisi, Anavatan Partilisi, DSP'lisi, MHP'lisi, CHP'lisi hepimiz Atatürk'ün partisine sahip çıkmak zorundayız" dedi.