CHP Ankara İl Başkanlığı, Şahin Mengü'nün İhracını İstedi - Son Dakika
Politika

CHP Ankara İl Başkanlığı, Şahin Mengü'nün İhracını İstedi

CHP Ankara İl Başkanlığı, Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü'yü ihraç istemiyle disiplin kuruluna başvurdu.

25.12.2014 09:33  Güncelleme: 10:24

Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP Ankara İl Başkanlığı'nın başvurusu üzerine ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

SEZGİN TANRIKULU'NA 'ŞEREFSİZ' DEMİŞTİ

Şahin Mengü'nün ihraç istemine yol açan gelişme Mengü'nün attığı tweetlere dayandırıldı. "Dersim için CHP adına özür diliyorum" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve "şerefsiz" ifadesini kullanmıştı.

Mengü'nün bu sözleri üzerine disiplin işlemi başladı ve Mengü'nün dosyası İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

TANRIKULU DERSİM İÇİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir televizyon kanalında "Genel başkanımın bilgisi dahilinde buraya geldim, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Dersim'de acı duyan herkesten bin kere özür diliyorum" demişti. Eski CHP milletvekili Şahin Mengü ise Tanrıkulu'na sosyal medyadan çok ağır eleştiride bulundu.

"HER SÖYLEDİĞİM SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM"

Beyaz TV'de yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu "Uyan Türkiyem" programına telefonla bağlanan Şahin Mengü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik Twitter'dan yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu. Tanrıkulu'na 'Şerefsiz' dediğine pişman olmadığını söyleyen Mengü, "Ben her söylediğim sözün arkasındayım. Hiç öyle söylediğim laflardan dönmem. Bunun gereği neyse onu yaparlar" dedi.

Türkiye'de Dersim krizinin yaratıldığını savunan Mengü, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarına dikkat çekerek, "Sayın Baykal çok deneyimli bir devlet adamı. Böyle olaylara tarihten husumet çıkartılmaması gerektiğini çok güzel vurgulamışlar" ifadesini kullandı.

CHP Ankara İl Başkanlığı, Şahin Mengü\'nün İhracını İstedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika CHP Ankara İl Başkanlığı, Şahin Mengü'nün İhracını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • reis: Doğru söylemiş vallahi bunu kovmayın diğer şerefsizleri kovun esas chpli bunlar 8 2 Yanıtla
  • şikeci fener: chp de chpli kalmayacak yakında kasetçiler partiyi ele geçirdiler 6 3 Yanıtla
  • Yucel arpa: Abdullah Öcalan'dan daha tehlikeli buluyorum ben Sezgin Tanrıkulu nu Mengü HAKLI çünku o bölücü beyler 3 2 Yanıtla
  • Serkan: Karsit tek kelime ettirmiyorlar parti icinde aninda sutttt. Yazik cok sevdigimiz partiden nefret ettirdiler. Tbrklr baskannn yakinda dahada yalniz kalicaksinn bu yanlis defanslarinlaaa 2 1 Yanıtla
  • paytak ördek: kime hakaret edilirse edilsin yanlış bu sokaktaki dilenci yada cumhur başkanı yada atatürk. hakaret eden zavallıdır. 0 0 Yanıtla

Advertisement