Sezai Temelli'den üniversite öğrencilerine "Öcalan'ın tezlerini mutlaka okumalısınız" dedi! - Son Dakika
Politika

Sezai Temelli'den üniversite öğrencilerine "Öcalan'ın tezlerini mutlaka okumalısınız" dedi!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, üniversite öğrencileriyle buluştuğu programda skandal bir çağrıda bulundu. "HDP özgür bir üniversitedir, rektörü de bellidir. Kıymetini bilmesek de adını fazla zikretmesek de bize sunduğu tezler var" diyen Temelli, bu tezlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tezleri olduğunu ve gençliğin bunu okuması gerektiğini söyledi.

29.11.2021 11:57  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Türkiye'de gerçek anlamda üniversite olmadığını öne süren Temelli, ''HDP özgür bir üniversitedir, rektörü de bellidir'' diyerek terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı işaret etti.

"DEMOKRATİKLEŞMENİN BİLİMSEL ÇALIŞMASINI YAPAN HDP'DİR"

Temelli konuşmasında, ''Türkiye'nin demokratikleşmesini herkes istiyor yalnız bunun bilimsel çalışmasını yapan hiçbir üniversite yok. Bunun bilimsel çalışmasını yapan HDP'dir. Bunu bütün bilim insanlarıyla da tartışabilirim'' ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SKANDAL ÖCALAN ÇAĞRISI

''Bizim bir rektörümüz var. O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikir etmesek de bize sunduğu tezler var" ifadesini kullanan Temelli, bu tezlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tezleri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lazım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu."

TEMELLİ'NİN ÇAĞRISI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Sezai Temelli'nin öğrencilerle buluşmasında yaptığı skandal Öcalan çağrısı özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Temelli'nin terör örgütü PKK elebaşı Öcalan için kullandığı ifadelere yaptıkları yorumlarla ateş püskürdü.

Sezai Temelli\'den üniversite öğrencilerine "Öcalan\'ın tezlerini mutlaka okumalısınız" dedi!

Son Dakika Politika Sezai Temelli'den üniversite öğrencilerine 'Öcalan'ın tezlerini mutlaka okumalısınız' dedi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı
    13:02 AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde depremin izlerini silmek için çalıştıklarını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'
    12:59 Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'

    Ankara'da CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, AKP'li önceki başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını söyledi. Beşikçioğlu, 'Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz' dedi.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti
    12:54 Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti

    Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, Öztürk'e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarı diledi. Ayrıca, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Şarköy ilçesinde bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek üretim politikaları ve desteklemeler hakkında bilgi verdi.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.

  • İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı
    12:42 İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiaları üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.


Advertisement