Son dakika politika: Keçiören Belediye Başkanı Altınok'tan Kazakistan'a birlik çağrısı - Son Dakika
Politika

Son dakika politika: Keçiören Belediye Başkanı Altınok'tan Kazakistan'a birlik çağrısı

Son dakika politika: Keçiören Belediye Başkanı Altınok\'tan Kazakistan\'a birlik çağrısı

Son dakika haberine göre Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kazakistan'da yakıt fiyatlarındaki artış üzerine başlayan ve hükümetin istifasına yol açan olaylara ilişkin birlik çağrısında bulundu.

07.01.2022 12:02  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kazakistan'da yakıt fiyatlarındaki artış üzerine başlayan ve hükümetin istifasına yol açan olaylara ilişkin birlik çağrısında bulundu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kazakistan'da yakıt fiyatlarındaki artış üzerine başlayan ve hükümetin istifasına yol açan olaylara ilişkin birlik çağrısında bulundu. Kazakistan'da yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Başkan Altınok, "Kazak kardeşlerimize sesleniyorum; lütfen birliğinizi, beraberliğinizi sağlayın. Nursultan Nazarbayev gibi bir lider sizin için bir şanstır. Oyunlara gelmeyelim. Geleceğimizi, ülkemizi mahvetmeyelim. Asırlar boyu istiklal beklendi, hürriyet beklendi, hür bir devlet, hür bir ülke beklendi. Bunlar çok büyük nimet. Orta Asya'nın parlayan yıldızıdır Kazakistan" dedi.

"Nazarbayev'in etrafında toplanılmalı"

Kazak halkının kurucu liderleri Nursultan Nazarbayev'in etrafında toplanarak sükünetlerini korumaları gerektiğinin altını çizen Altınok şunları söyledi:

"Nursultan Nazarbayev tertemiz yönetimiyle Kazakistan'ı kısa bir sürede ciddi anlamda geliştirdi, hayal edilemeyecek yerlere taşıdı. Bütün dünyada Covid sebebiyle zamlar var, bütün dünyanın ekonomisi zorda. Bunu görmek lazım. Lütfen oyunlara gelmeyelim, evlerimize dönelim, devletimize ve ülkemize sahip çıkalım, Nursultan Nazarbayev'in etrafında toparlanalım. Bir gün eyvah dememek için lütfen kısa sürede teenniyi hakim kılalım. Oyun büyük, oyunların farkında olalım. Size bu silahları verenler dost değil düşmandır, bunu iyi bilin. Kolay değil, vatan için birçok bedel ödenmiş. Birçok yiğidin şehadeti olmuş, birçok yiğit ömrünü hürriyet için adamış. Lütfen onların kemiklerini sızlatmayalım. Teenniyi hakim kılalım, birlik ve beraberliğimizi sağlayalım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika politika: Keçiören Belediye Başkanı Altınok'tan Kazakistan'a birlik çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement