Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, "IKBY'nin hukuksuz referandumu da Katalonya'nın hukuksuz ve bencil bağımsızlık tercihi de doğru değildir.

05.10.2017 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, "IKBY'nin hukuksuz referandumu da Katalonya'nın hukuksuz ve bencil bağımsızlık tercihi de doğru değildir. Ulusun, diğer unsurlarını yok sayan her türlü tek yanlı faaliyet sonsuza kadar ret edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Oran, yazılı açıklamasında, illegal referandumlar üzerinden bağımsızlığın tesis edilemeyeceğini belirtti.

IKBY'nin Iraklıları yok sayan, anayasayı ve uluslararası hukuku ayaklar altına alan illegal referandumunun ardından İspanya'daki Katalanların da anayasayı, uluslararası hukuku ve İspanyol halkını yok sayan referandum zorlaması geleceğe dair uyarıcı birer kıvılcım olarak görülmesi gerektiğine vurgu yapan Oran, "Ulus devletlerin bittiği sloganları arasında egemen devletleri belli etnik grupların isteklerine göre kesip biçmek insanlık için ileri bir adım olmadığı gibi tam tersine gerici ve ırkçı bir yaklaşımdır." ifadesini kullandı.

Bu tavrın aynı zamanda diğer halkların yok olmasına sebep olabilecek kadar da tehlikeli olduğuna dikkati çeken Oran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"IKBY ya da Barzani, hukuksuz düzenlerini rahat yürütebilmek için Kerkük gibi tarihin hiçbir döneminde kendilerine ait olmayan bölgeleri sahiplenerek binlerce yıldır aynı kaderi paylaştıkları Arapların, Türkmenlerin, Asurilerin, Yezidilerin ve tüm diğer Iraklı grupların haklarına tecavüz etmiştir. Bu tavır, aynı zamanda, kendi aşiretlerinin sözde kurtuluşu için tüm Iraklıları kaosa sürükleyecek kadar kin ve nefret dolu olduklarını da göstermektedir. IKBY'nin hukuksuz referandumu da Katalonya'nın hukuksuz ve bencil bağımsızlık tercihi de doğru değildir, ulusun diğer unsurlarını yok sayan her türlü tek yanlı faaliyet sonsuza kadar ret edilmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement