Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Politika

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Rejim güçlerinin, Kalamun bölgesini alması halinde Doğu Guta'yı da kolaylıkla ele geçireceği belirtildi Şuheda'il İslam Tugayı Komutanı Ebu Firas: Şam'ın kuzeydoğusundaki Kalamun bölgesini...

19.11.2013 11:41

Suriye'nin başkenti Şam'da muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırılarını yoğunlaştıran rejim güçlerinin, El-Kalamun bölgesini alması halinde Doğu Guta'yı da kolaylıkla ele geçireceği belirtildi.

AA muhabirine konuşan, ancak güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen Kalamun bölgesindeki Şuheda'il-İslam Tugayı'nın "Ebu Firas" lakaplı komutanı, "Bölge şu anda askeri anlamda Lübnan Hizbullah'ı tarafından abluka altında. El-Kalamun'un güneyindeki bölgelerde Rankus bölgesi, Saydnaya ve el-Mucavara askeri kamplarını ise rejim ablukaya aldı. Burada çok sayıda rejim gücü ve Hizbullah elemanı bulunuyor. Şam'ın kuzeydoğusundaki Kalamun bölgesinin düşmesi, rejimin Doğu Guta'yı ele geçirmesini kolaylaştıracak. Bu nedenle rejim ve destekçileri buraya girmek için ablukayı şiddetlendiriyor" dedi.

Ebu Firas, "Abluka, bölge sakinlerini etkiledi. Bölgede çetin geçen kışın kapıya dayandığı şu günlerde büyük ölçüde gıda ve yakıt sıkıntısı çekiyoruz. Günlük hayat içerisinde battaniye, yorgan gibi bir çok şeyin eksikliğini hissediyoruz" diye konuştu.

Ebu Firas Kalamun bölgesinin önemine ilişkin şunları kaydetti:

"Kalamun, Suriye'de özgürleştirilen, halk ve devrimciler için güvenli olan ilk bölge. Kalamun, diğer bütün bölgelerden göç aldı ve devrimciler için bir üs haline geldi. Bu nedenle rejim Kalamun'a önem veriyor. Kalamun'un ele geçirilmesi halinde Doğu Guta'nın yolu açılmış olacak. Guta'nın savunması Kalamun'dan başlar. Kalamun düşerse Guta da düşer."

Bölgedeki gençlerin ve devrimcilerin Guta'ya yönelik ablukayı kaldırmak için girişimlerde bulunduğunu ancak başarılı olamadıklarını belirten Ebu Firas, "Bu aşamada Asal el-Verd, Rankus, Yebrud sakinleri arasından çok sayıda şehit verildi. Ancak rejim, devrimcilerin tabanını oluşturan halkı hedef alarak Doğu Guta'nın etrafını sarmış durumda. Bunun devrimciler üzerindeki psikolojik etkileri de Guta'ya yönelik ablukayı kaldırma çabalarının tökezlemesine neden oluyor" diye konuştu.

Ebu Firas, "Muhalifler, abluka nedeniyle silah ve mühimmat eksiği konusunda sıkıntı çekiyor. Bu da cepheyi etkiliyor ancak onlar rejim güçleri ve Hizbullah'a karşı önce Allah'a sonra kendilerine güveniyorlar. Tabii bu onların mühimmata ihtiyaçları olmadığı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Kalamun'un yaklaşık bir yıldır rejim güçleri tarafından abluka altında olması nedeniyle ekmek kıtlığı, gıda ve tıbbi ekipman eksikliği yaşandığı kaydediliyor. Bu eksiklikleri gidermek için ablukayı delmeye çalışanların bir çoğu da ordu birliklerinin kurduğu pusuya düşüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement