Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Kanada Başbakanı Harper: "Suriye için askeri planımız yok"

29.08.2013 20:24

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Suriye için olası bir askeri harekata katılmak ya da asker göndermek gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Başkent Ottawa'da basın toplantısı düzenleyen Kanada Başbakanı Harper, müttefiklerinin Suriye konusundaki çabalarına destek verdiklerini, bir askeri harekat düzenlemeleri halinde de kendilerine en güçlü desteği vereceklerini belirtti. Harper, "Bizim Suriye için askeri bir planımız veya Suriye'ye asker gönderme planımız yok ancak müttefiklerimizin yanındayız" diye konuştu.

Suriye'deki savaşın büyük ölçekli bir mezhep savaşı olduğunu ifade eden Harper, "Ancak kimyasal silah kullanılması, gözardı edilemeyecek kadar büyük ve tırmanan bir riski de gözler önüne serdi" dedi. Daha önce karşı olduğu Suriye'ye askeri harekat fikrinin, kimyasal silah kullanımı sonrası değiştiğini anlatan Harper, ABD, İngiltere ve Fransa liderleri ile görüştükten sonra bugün için Suriye'de kimyasal silah kullanım riskinin artarak devam ettiğine inandığını söyledi.

Kanada Başbakanı Harper, gündemindeki konulara ilişkin yaptığı diğer açıklamalarda ise federal parlamentonun yeni dönem çalışmalarının 16 Eylül yerine Ekim ayı ortalarında başlamasına ilişkin kararını Genel Vali David Johnston'a sunduğunu ve yanıt beklediğini kaydetti. Harper, yeni dönemde çocuklara cinsel tacizde uygulanan suçların ağırlaştırılmasına ilişkin bir tasarının federal parlamento gündemine geleceğini de sözlerine ekledi. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement