Tanrıkulu'ndan Makam Araçlarının Yenilenmesi Teklifi - Son Dakika
Politika

Tanrıkulu'ndan Makam Araçlarının Yenilenmesi Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "protokolün itibarının korunması" için makam araçlarının yenilenmesini öngören kanun teklifi verdi.

17.12.2014 12:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "protokolün itibarının korunması" için makam araçlarının yenilenmesini öngören kanun teklifi verdi.

Tanrıkulu'nun, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, yüksek mevkilerde bulunan kişilerin itibarının korunması için kamunun her türlü yükü sırtlanması gerektiği ifade edildi.

Makam araçlarının yenilenmesinin teklif edildiği gerekçede, şöyle denildi:

"Basında, ülkemizdeki bürokratların mütevazı hayatları alay konusu yapılmakta, yüksek mevkilerdeki şahsiyetlerin bisiklet, motosiklet ve toplu taşıma araçlarıyla makamlarına gidip gelmeleri eleştiri konusu olmaktadır. Ayrıca Başbakan, bakan, bakan yardımcıları, müsteşarlar, müstakil kurum başkanları, bürokratlar da en ucuz araçlarla hizmet görmekte ve israfın önüne geçmek, halka örnek olmak açısından bu tutumlarından taviz vermemektedirler. Ancak Türkiye gibi sınırsız kaynakları bulunan ve her yıl daha fazla zenginleşerek büyüyen bir ülkede, yöneticilerin böylesi bir tevazu içinde olmaları ülkemizin zenginliğiyle tezat oluşturmaktadır. En azından makam araçları konusunda yeni düzenlemeye gidilerek, Başbakan, bakan, bakan yardımcıları, müsteşarlar, müstakil kurum başkanlıkları ve diğer bürokrasi yöneticileri için en ünlü markaların son model araçlarının tahsis edilmesi, halihazırda kullanılan makam araçlarının tümünün envanterden çıkarılarak, son modelleriyle değiştirilmesi uygun olacaktır. Her yeni model çıktıkça eskisi kullanımdan kaldırılmalı ve eski kullanılan makam araçlarının ise alt makamda olan kişiler tarafından kullanılmaması gerekmektedir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tanrıkulu'ndan Makam Araçlarının Yenilenmesi Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement