Eski bakanlar, Meclis'te milletvekili yemini etti - Son Dakika
Politika

Eski bakanlar, Meclis'te milletvekili yemini etti

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen eski bakanlar, yeni Kabine'nin kurulmasının ardından bugün TBMM'de kürsüye çıkarak yemin metnini okudu. Daha sonra yeni Kabine'de yer alan bakanlar da yemin edecek.

07.06.2023 14:21  Güncelleme: 14:43

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanı'nı belirlemek üzere saat 14.00'te toplandı. Genel Kurul'da Meclis Başkanlığı için 7 isim yarışırken, AK Partili Numan Kurtulmuş'un yeni Meclis Başkanı seçilmesi bekleniyor.

TEK TEK KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Meclis Başkanı'nın seçiminden önce yemin etmeyen milletvekilleri ve bakanlar için yemin töreni başladı. 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen 16 bakan, yeni Kabine'nin kurulmasının ardından bugün TBMM'de kürsüye çıkarak yemin metnini okudu. Bu isimler arasında Fuat Oktay, Nureddin Nebati, Mahmut Özer, Mehmet Muş, Murat Kurum, Mevlüt Çavuşoğlu, Vahit Kirişçi, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Adil Karaismailoğlu ve Hulusi Akar da yer alıyor.

2 İSİM METNİ TEKRAR OKUDU

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin etmek üzere kürsüye geldiğinde, önce Genel Kurulu selamladı, daha sonra ant içti. Bahçeli, TBMM İçtüzüğüne göre milletvekillerinin, yemin töreni için kürsüde bulundukları sırada sadece yemin metnini okumaları gerektiğini, bunun dışında herhangi bir ifade kullanmamaları gerektiğini belirtti. Devlet Bahçeli'nin ant içmesi için kürsüye davet ettiği Vedat Bilgin, yeminini tekrar etti. Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer de TBMM Geçici Başkanı Bahçeli'nin uyarısı üzerine yeminini tekrarladı.

Öte yandan eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile eski Hazine ve Maliye Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati'ye, yemin ettikleri sırada muhalefet milletvekilleri laf attı.

Eski bakanlar, Meclis\'te milletvekili yemini etti

Son Dakika Politika Eski bakanlar, Meclis'te milletvekili yemini etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Korul Nuri: Altin gibi insalar memleketin gördügü en iyilerinden helal olsun size ve yaptiginiz hizmetlere Tesekkürler. 23 26 Yanıtla

Advertisement