TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Katar heyetini kabul etti - Son Dakika
Politika

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Katar heyetini kabul etti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Katar heyetini kabul etti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi Genel Sekreteri Sultan bin Hassan Al Jamali ve beraberindeki heyetle görüştü.

05.07.2022 11:25  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi Genel Sekreteri Sultan bin Hassan Al Jamali ve beraberindeki heyetle görüştü.

Çavuşoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başkanlığında 7 Aralık 2021'de Doha'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 7. Toplantısı'nın, ilişkilerin birçok alanda pekişmesine katkı sağladığını söyledi.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin, iki ülke arasındaki en üst düzey kurumsal iş birliği mekanizması olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, toplantılarda toplam 83 belgenin imzalanmış olmasının, Komitenin işlevini ortaya koyduğuna işaret etti.

Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 8. Toplantısı'na bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Türkiye ve Katar'ın, ortak sınamalar karşısında dayanışma sergilemede müşterek bir yaklaşımı paylaştığını kaydeden Çavuşoğlu, "Özellikle diyaloğa ve barış çağrılarına en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Türkiye olarak biz de diyalog ve diplomasi çabalarına büyük önem veriyor ve bu yöndeki her adımı destekliyoruz." dedi.

"Diplomasi ve diyaloğu önceleyen tutumumuzu sürdüreceğiz"

Filistin, Libya ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konularda ülkeler arasında tesis edilen iş birliği ve eşgüdümün, ulusal çıkarların korunmasının yanı sıra bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasına da katkı sağladığını belirten Çavuşoğlu, "Türkiye olarak Katar ile benzer şekilde tüm taraflarla diplomasi ve diyaloğu önceleyen tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın, birçok açıdan FIFA tarihinde de önemli bir yere sahip olacağına inandığını dile getirerek, "Düzenlediğiniz her organizasyon gibi bu turnuvanın da büyük bir başarıyla sonuçlanacağından şüphemiz yok. Turnuvanın başarısı için elimizden gelen tüm katkıyı sunmaya devam etmeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim." mesajını verdi.

Katar ile imzalanan anlaşmalar kapsamında 2022 Dünya Kupası'nda 2 binden fazla Türk polisinin Katar'da görev yapacağına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Körfez bölgesinin istikrar ve güvenliğini kendi istikrar ve güvenliğimizden ayrı görmüyoruz. Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle her alandaki ilişkilerimizi daha da geliştirme çabası içerisindeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Görüşmede, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Katar heyetini kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.


Advertisement