Uludere Olayı İçin Yemin Etti - Son Dakika
Politika

Uludere Olayı İçin Yemin Etti

Uludere Olayı İçin Yemin Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Uludere olayıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

09.01.2012 10:42  Güncelleme: 12:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ne devlet ne de başka bir kurumun canlardan ve analardan aziz olmadığını ifade ederek, "Bizim siyasetimiz milletimize hakikat borcuna dayanır, Allah'a yemin ederiz, her şeyi sonuna kadar araştırır ve aydınlatırız" dedi.

Çelik, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu Köyü yakınlarında sınırdan geçen 35 kişinin bölücü terör örgütü PKK militanı sanılarak öldürülmesinin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rahmet olsun 35 canımızı, yüreğimizi, evladımızı toprağa verdik. Devletle millet arasındaki bağ siyasi hakikattir. Siyasetimiz bu bağla bağlamıştır kendini. Ne devlet ne başka bir kurum, canlardan ve analardan daha aziz değildir. Bizim siyasetimiz milletimize hakikat borcuna dayanır. Biz canlardan ve canları için yanan analardan yanayız her şeyden önce. Gerçeği ortaya çıkarmayı Allah katında onlara borcumuz biliriz. Allah'a yemin ederiz, her şeyi sonuna kadar araştırır ve aydınlatırız. Açıklanmadık bir şey bırakmayız. Giden canlar bu ülkenin canları" ifadelerini kullandı.

"İstismar siyasetine ne kadar karşıysak, örtbas etme siyasetine de o kadar karşıyız" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Her şey tam açıklığa kavuşacak. Uludere içimizi yakan bir acıdır. Olayın aydınlanması için her katkıya ihtiyaç var. İstismar siyaseti de, örtbas siyaseti de kabul edilemez. Uludere, yürek yakan bir olay. Ne istismar siyasetine, ne de örtbas siyasetine izin vermeyiz. İstismar ve örtbas birbirinin ikizidir. Irak sınırında gencecik canları kaybettik. Olayın tüm yönleriyle aydınlanması için elimizden geleni yapacağız. Allah rahmet eylesin hepsine" dedi.

ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Uludere Olayı İçin Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement