Yıldırım'dan Karşıyaka Stadı İhalesi Açıklaması - Son Dakika
Politika

Yıldırım'dan Karşıyaka Stadı İhalesi Açıklaması

Yıldırım\'dan Karşıyaka Stadı İhalesi Açıklaması

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TOKİ tarafından ihaleye çıkılan Karşıyaka Stadı ihalesi ile ilgili oalarak, “50-60 milyon arasında bir yatırım Karşıyaka’da gerçekleşmiş olacak” dedi.

29.01.2014 16:05

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TOKİ tarafından ihaleye çıkılan Karşıyaka Stadı ihalesi ile ilgili oalarak, "50-60 milyon arasında bir yatırım Karşıyaka'da gerçekleşmiş olacak" dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Deniz ve kulüp yönetimini ziyaret etti. 'Binali Yıldırım' imzalı forma hediye edilen Yıldırım, TOKİ tarafından ihaleye çıkılan Karşıyaka Stadı ile ilgili olarak, "Bugün önemli bir gelişme var kulüp için. Dün Karşıyaka Stadı'nın yapımına yönelik ihale gerçekleştirildi. 14 teklif geldi bunlar inceleniyor. En uygun teklife bir hafta içinde karar verilecek. Aksilik olmazsa hukuki süreç yaşamazsak kısa sürede inşaat başlar. Tahmini bedeli 50 milyon civarı daha yüksek ve düşük teklifler var. 50-60 milyon arasında bir yatırım Karşıyaka'da gerçekleşmiş olacak. Ben bu stadyumla ilgili geçmişte yaşanan hikayelere girmek istemiyorum. Çok fazla konuşuldu, çok fazla tartışıldı. Her tartışma işi biraz daha geciktirdi, nihayet sona geldik bir karara varılmış oldu. İZVAK'a teşekkür ediyorum kişisel gayretleri oldu. Karşıyaka Spor Kulübü'nün yaklaşımı işlerin sonuçlanmasında için ciddi bir katkı oldu. Karşıyaka Spor Kulübü'nün geçmişte çok başarısı var" dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün tertemiz bir mazisi ve bir asırlık varlığı olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çok az kulüpte olabilecek bir hafızası var. Karşıyaka'nın spor kulübüyle özdeşleştiğini biliyoruz. Karşıyaka'da yaşayan hemşehrilerimizin 'kaf sin kaf 'la gurur duyduklarını, aidiyet duygusu içinde olduklarını biliyoruz. 30 Mart seçimlerinde İzmir Büyükşehir ve ilçelerinde yerel yöneticiliğe adayız, bunun için sahadayız. İlçelerimizi STK'ları, esnafı, muhtarları, bütün toplum kesimlerini ziyaret ediyoruz kendimizi projelerimizi anlatıyoruz bizi daha yakından tanımalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Kararı verecek İzmirlidir. Bizim görevimiz kendimizi anlatmak. Takdir hemşehrilerimizin olacaktır."

Karşıyaka, İzmir ve ülke için önemli gördükleri Karşıyaka Spor Kulübü'ne ziyareti önemsediklerini kaydeden Yıldırım, "Her zaman bir ve beraber olacağız. Her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Büyükşehir Yasası ile yerel yönetimlerin sportif faaliyetlerle arasındaki soğuk ilişkiyi ortadan kaldıran bir düzenleme yaptık. Daha yasa yürürlüğe girmeden belediye bunu kullanmaya başladı. Bütün amatör kulüplere belediye maddi destek verecek. Belediyelerin sadece çöp toplama, sokakları temizlemek, yol kenarlarına çiçek ekmek gibi görevleri yok. İnsana yatırım konusunda da ciddi sorumlulukları var. Biz sonuna kadar her türlü dayanışmaya desteğe hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Yıldırım, kulüp yöneticilerinden gelen yelken kulübüne destek isteği üzerine, "Önce yardımı siz edeceksiniz, sonra biz edeceğiz. İkimizin derdi de ortak" derken, Kulüp Başkanı Deniz ise "Maratondan başarılar diliyoruz. İzmir'de rekabet güzeldir. Spordaki centilmen rekabet inşallah siyasette de devam edecektir. Rekabet güzel bir sinerji oluşturur" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yıldırım'dan Karşıyaka Stadı İhalesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement