CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya öğretmeninin bir mektup yazdığını belirterek, "Mektubu sakin bir odada okusun" dedi.
Mecliste gazeteciler, Kılıçdaroğlu'na, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine ilişkin yazısını sordu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilere, yazıda "Sayın Çiçek, iddialara karşı bana yanıt mı verin, ben iddialara bakayım, yoksa siz bunun gereğini yapın mı-" diyor karşılığını verdi. Gazetecilerin "İddia edilen hususlar çerçevesinde durum Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün 29. ve 46. maddeleri açısından incelenmesi, değerlendirmesi ve gereğinin yapılmasının istendiğini" söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Komisyon Başkanı'nın kendi öğretmeninin kendisine yazdığı mektubu sessiz sakin bir odada oturum okumasını isterim. Öğretmeni ona nasıl bir mektup yazdı, o mektubun sorumluluğu çok ağırdır. Sayın Komisyon Başkanı'nın benim bu çağrımı sağduyu ile değerlendireceğine inanıyorum" diye konuştu.
- TBMM
Son Dakika › Politika › Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkan Teklif - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.