Aç karna su içilir mi? - Son Dakika
Sağlık

Aç karna su içilir mi?

Aç karna su içilir mi?

İnsan vücudunun yüzde 65'i sudan oluşur. Bu yüzden su tüketimi sağlık açısından çok önemlidir. Aç karna su içerek suyun farklı etkilerinden faydalanabilirsiniz.

05.08.2019 10:18

Aç karna su içmek, toksinleri arındırmaktan cilt problemlerine metabolizmayı hızlandırmaktan enerji vermeye kadar birçok konuda sağlığa olumlu yönde etki eder.

KİLO VERMEYE YARDIM EDER

Aç karna 2-3 bardak su içtiğinizde metabolizma hızı artar ve vücudunuz daha hızlı yağ yakarak kilo vermeniz kolaylaşır. Açlık hissinizi de bastıran bu durum fazla yemek tüketmenizin de önüne geçerek farklı yoldan kilo vermenize yardım eder.Sabahları aç karna su içmek, bağırsak yolu ve lenf bezleri sağlığına olumlu etki yaparak kortizol değerlerinin korunmasını sağlar. Bu da genel sağlığın korunması anlamına gelir.

Aç karna su içilir mi?

MİDE SORUNLARINI GİDERİR

Güne iyi bir başlangıç yapmanın en iyi yollarından biri sabah aç karna su içmektir. Kahvaltı öncesi su içerek kabızlığı önleyebilir, gastrit ve benzeri sorunlara karşı koruma sağlayabilirsiniz.Aç karna su içmek gastrite yol açan mide kramplarını engellemeye yardım eder.

Aç karna su içilir mi?

TOKSİNLERİ ARINDIRIYOR

Sabah kalktığınızda aç karna bir bardak su içerseniz atık maddelerin idrar yolu ile atılmasını sağlarsınız.

Aç karna su içilir mi?

CİLT SAĞLIĞI İÇİN

Aç karna 2 bardak su içmek cildin daha esnek yapıya kavuşmasını sağlar. Kırışık oluşumu engellenir ve cildin doğal yapısı korunur.

Son Dakika Sağlık Aç karna su içilir mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement