Bitlis'te 3 yaşındaki çocuğun kulağındaki sinek larvaları temizlendi - Son Dakika
Sağlık

Bitlis'te 3 yaşındaki çocuğun kulağındaki sinek larvaları temizlendi

Bitlis\'te 3 yaşındaki çocuğun kulağındaki sinek larvaları temizlendi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 3 yaşındaki bir çocuğun kulağında tespit edilen 23 sinek larvası, Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ile temizlendi. Çocuğun kulağındaki ağrı ve kanama şikayeti üzerine hastaneye getirildiği belirtilirken, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Gamze Öztürk, kulağında bulunan larvaları ilaçla temizlediklerini ve çocuğun genel durumunun iyi olduğunu açıkladı. Öztürk, bu gibi durumlarda hastaların vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini vurguladı.

20.09.2023 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 3 yaşındaki çocuğun kulağında tespit edilen 23 sinek larvası temizlendi.

Kulağındaki ağrı ve kanama şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürülen kız çocuğu, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Gamze Öztürk tarafından muayene edildi.

Kontrollerde kulağında sinek larvaları tespit edilen çocuk, tedaviye alındı.

Çocuk, ilaçla yapılan müdahale sonucu kulağındaki larvalar temizlendikten sonra taburcu edildi.

Op. Dr. Öztürk, gazetecilere, çocuğun babası tarafından hastaneye getirildiğini belirterek, "Kırsal kesimde yaşamaktaydı ve biraz geç getirildi. Poliklinik ortamında ve mikroskop desteğiyle dış kulak yolundan 23 canlı kurtçuk çıkardık. Serumla yıkamamızı yaptıktan sonra tomografi çektik ve başka kurtçuk olmadığından emin olduk. Hastamızın genel durumu gayet iyi, yakından takip ediyoruz. İlaç tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Bu gibi durumlarda hastanın vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sinek larvalarının insan canlı dokusunda üremesiyle bu tür durumlar görülüyor. Kulağında canlı bir cisim hisseden ve beraberinde kötü kokulu veya kanlı akıntısı olan hastalarımıza en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önermekteyiz. Bu hastalıktan korunmak veya atlatmak için kişisel temizliğimize dikkat etmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bitlis'te 3 yaşındaki çocuğun kulağındaki sinek larvaları temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement