Bölgede İlk Defa Uygulanan Bir Yöntem - Son Dakika
Sağlık

Bölgede İlk Defa Uygulanan Bir Yöntem

Bölgede İlk Defa Uygulanan Bir Yöntem

Diyarbakır'da 71 yaşındaki hastanın böbreğindeki tümörlü doku, böbreğin kalan kısmının normal çalışmaya devam etmesi sağlanarak ameliyatla çıkarıldı.

24.02.2014 16:18

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yenilikçi ameliyatların yapılmasına devam ediliyor. Üroloji Kliniği daha önce yapmaya başladığı kapalı ameliyatlara bir yenisini daha ekledi. Böbreğinde tümör tespit edilen A.A (71) adındaki hastanın tüm böbreğinin alınması yerine karnında açılan küçük iki delikle sadece böbreğindeki tümörlü doku kapalı ameliyatla alındı.

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Bozkurt ve Doç. Dr. Necmettin Pembegül, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada;"Hastaya laparoskopik parsiyel nefrektomi" operasyonunu başarılı bir şekilde uyguladık. Böbrek tümörü nedeniyle tüm böbreği alınması gereken A.A adındaki hastamıza uyguladığımız (laparoskopik) ameliyat yöntemiyle sadece böbreğindeki tümörlü dokuyu çıkartıp, böbreğin kalan kısmının normal çalışmaya devam etmesini sağladık" dedi.

BÖBREĞİNİ KAYBETMEDEN SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ameliyat sonrası hasta ve hasta yakınları kanser olmasına rağmen böbreğin tamamını kaybetmemenin mutluluğunu yaşarken, Dr. Bozkurt ve Dr. Pembegül de, kapalı yöntemle yapılan bu ameliyatın bölgede ilk defa Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Kliniği tarafından uygulandığını belirterek,"Bu işlem teknik olarak tecrübe gerektiren bir işlemdir ve ülkemizde sınırlı merkezlerde uygulanabilen bir operasyondur. Bu işlemin böbrek tümörlü hastalarda uygulanan en iyi tekniklerden biridir" şeklinde açıkladılar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Bölgede İlk Defa Uygulanan Bir Yöntem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement