Birçok ülkede sporculardan sanatçılara, ofis çalışanlarından üniversite öğrencilerine kadar toplumun her kesiminden insanın destek verdiği "Steptember" kampanyası, Türkiye'de ikinci kez düzenleniyor. Kampanyaya katılanlar, Cerebral Palsy'li bireylerin hayatında pozitif bir etki yaratmak için bir ay boyunca hem spor yapacak hem de bağış toplayacak.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'ndan (TSÇV) yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyada yaygın görülen Cerebral Palsy, yaşamın erken dönemlerinde ortaya çıkan, beyin ve beyincikte oluşabilecek komplikasyonların bir neticesi olarak doğan gelişimsel bir sorun şeklinde tanımlanıyor.
Dünyada sporculardan sanatçılara, ofis çalışanlarından üniversite öğrencilerine kadar toplumun her kesiminden insanın destek verdiği "Steptember" kampanyası, Türkiye'de ikinci kez düzenleniyor. Kampanyaya katılanlar, Cerebral Palsy'li bireylerin hayatında pozitif bir etki yaratmak için bir ay boyunca hem spor yapacak hem de bağış toplayacak. Kampanya kapsamında oluşturulan takımlar adım atmaya 2 Eylül 2015'te başlayacak.
Avustralya'da 2011'de hayata geçirilen "Steptember" kampanyasına Türkiye, Spastik Çocuklar Vakfı aracılığıyla geçen yıl dahil oldu. Kampanya, tüm ülkelerle eş zamanlı olarak 2 Eylül'de başlayıp, 29 Eylül'de sona erecek.
Kampanya boyunca toplanan bağışlar, Cerebral Palsy'li bireylerin eğitim ve rehabilitasyonu için kullanılacak. Kampanya kapsamında, özellikle günde ortalama 3 bin adım attığı bilinen ofis çalışanları, günde 10 bin adım atmaya davet ediliyor. Projenin amacı, ofis çalışanlarını daha sağlıklı yaşamaya teşvik ederken, farkındalık yaratmak.
Türkiye'de geçen yıl 202 takım yarıştı. Kampanyanın sonunda 1 ayda 711 kişi, 134 milyon 404 bin 188 adım atarak, 220 bin TL bağış topladı. Bu rakamla 2014'te Türkiye, en çok bağış toplanan 5. ülke oldu.
Steptember'a nasıl katılabilirsiniz?
Steptember'a katılmak için öncelikle "www.steptember.org.tr" web sitesi üzerinden 4 kişilik bir takım kuruluyor. Kayıt olan katılımcılara adımsayar cihaz, kılavuz ve web şifresinden oluşan bir kit gönderiliyor. Adımsayar ile her gün atılan adımlar sayılıyor ve sonuçlar interaktif çalışan web sitesine yükleniyor. Takım üyeleri günde 10 bin adım atarak, gizemli bir dağa tırmanıyor.
Steptember'da koşarak, bisiklete binerek, pilates yaparak, yüzerek, futbol oynayarak veya dans ederek günlük adım hedefine ulaşabilmek mümkün. Engelli bireylere uygun aktivitelerle birlikte 40'tan fazla aktiviteyi sistem otomatik olarak adıma çevirebiliyor.
Takımlar, kişi başı katılım bedeli olarak 50 TL ve dilerlerse daha fazla miktar ödeyerek bağış yapabiliyor.
Son Dakika › Sağlık › Cerebral Palsy' İçin Türkiye'de de Adım Atılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?