Hastaları için "ilaç bankası" kurdu GAZİANTEP - Son Dakika
Sağlık

Hastaları için "ilaç bankası" kurdu GAZİANTEP

Hastaları için "ilaç bankası" kurdu GAZİANTEP

18.09.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastaları için "ilaç bankası" kurdu - GAZİANTEP

Hastaları için "ilaç bankası" kurdu

- GAÜN Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören hastalar, ihtiyaçları olan bazı ilaçları başhekim yardımcısının kişisel çabasıyla oluşturduğu ilaç bankasından temin ediyor - Başhekim yardımcısı Prof.Dr. Sevinç: "Topladığım ilaçlarla hastanedeki odamda ilaç bankası oluşturdum"

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören bazı hastalar, ihtiyaçları olan ilaçların bir bölümünü başhekim yardımcısının kişisel çabasıyla oluşturduğu ilaç bankasından temin ediyor.

Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Alper Sevinç, yaklaşık 5 yıl önce israfın önüne geçmek amacıyla kanser hastalarının kullanmadığı son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları toplamaya başladı. Kendi gayretiyle hastanedeki odasında ilaç bankası oluşturan Sevinç, kanser tedavi gören hastaların piyasadan temin edemediği veya maddi imkansızlık nedeniyle alamadıkları ilaçları buradan karşılıyor. İlaç bankasından şuanda tedavileri devam eden hem Türk hem de Suriyeli hastalar faydalanıyor.

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, israfı önleme adına ilaç toplamaya başladığını ve bunları odasında muhafaza ettiğini söyledi.

Yaptığı çalışmayla ilaç israfına dikkat çekmeye çalıştığını vurgulayan Sevinç, "Hastalarımıza ilaç veriyoruz ve bunları kullanıyorlar. Ancak kimi zaman bu ilaçlar evde atıl kalıyor. Dolayısıyla hastalarımdan ellerindeki son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları getirmelerini istiyorum. Gerçekten kısa sürede hastalarımdan ve ailelerinden destek gördüm. Onlar da çok ilgililer. Böylece topladığım ilaçlarla hastanedeki odamda ilaç bankası oluşturdum. İhtiyacı olan hastalara buradan ilaç veriyoruz" dedi.

Sevinç, ilaç verdiği hastalarından bazılarının sosyal güvencesinin olmadığını belirtti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere de ilaç verdiğini anlatan Sevinç, şöyle devam etti:

"Hastanemizde Suriyeli hastalarımız da var. Bunlar ilaçları hem eczanemizden hem de sosyal güvenlik çatısı altında kullanıyor. Ancak hastanemizde bulunmayan ilaçları ilaç bankasından veriyorum. Daha önce tedavi gören ve iyileşen hastalarda bağışta bulunuyor."

Tedavileri tamamlanan hastaların son kullanım tarihi geçmeyen ilaçları kendisine ulaştırmasını isteyen Sevinç, hastaların bulamadıkları ilacı kendisinde görünce çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Hastaları için 'ilaç bankası' kurdu GAZİANTEP - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement