İkinci Nakille Hayata Yeniden Bağlandı - Son Dakika
Sağlık

İkinci Nakille Hayata Yeniden Bağlandı

Böbrek hastası İsmail Çalışkan, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ikinci kez yapılan böbrek nakliyle hayata yeniden bağlandı.

17.02.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Böbrek hastası İsmail Çalışkan, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ikinci kez yapılan böbrek nakliyle hayata yeniden bağlandı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de yaşayan 42 yaşındaki İsmail Çalışkan 2001 yılında göz rahatsızlığı ve görme kaybı nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konulan Çalışkan, diyalize girmeye başladı. 2006 yılına kadar diyalize girerek yaşamını devam ettiren Çalışkan'ın şans yüzüne güldü, Antalya'da kadavradan yapılan böbrek nakliyle diyalizden kurtuldu.

Ancak iki yıl sonra vücudunun organı reddetmesi üzerine yeniden diyalize girmeye başladı. Bu süreçte böbreğini vermek isteyen annesinin de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle nakil doktorlar tarafından uygun bulunmadı.

Yeniden kadavradan nakil olmak isteyen İsmail Çalışkan bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böbrek nakli olan bir arkadaşının tavsiyesiyle hastaneye başvurarak Organ Nakli Merkezi'ne kaydını yaptırdı. Ocak ayında Çalışkan'a şans ikinci kez güldü.

Kadavradan alınan böbrek Op. Dr. Cezmi Karaca başkanlığında Op. Dr. Cem Tuğmen ve Op. Dr. İsmail Sert'ten oluşan ekip tarafından Çalışkan'a başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirildi.

Diyalizden kurtulduğu için yaşadığı mutluluğu dile getiren İsmail Çalışkan "Hem organ nakli hem de diyaliz sürecini yaşadım. Haftada üç gün diyalize girmek çok yorucu ve yıpratıcı oluyor. Bağışlanan organlar nakil bekleyen hastalara yeniden can veriyor. Organlar toprak olmasın, herkes organlarını bağışlasın. Organlarını bağışlayarak beni diyalizden kurtaran donöre ve ailesine minnettarım. Ameliyatımı yapan hocalarıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Organ Nakli Merkezi sorumlusu Dr. Karaca, organ bekleyen onlarca hasta olduğunu belirterek "Bir cana can katmak dinimizce de uygun görülüyor. Eğer hayırsever halkımız organlarını bağışlarsa bu organlar nakil bekleyen canlara can katar. Organ bekleyen hastalarımız için organlarımızı bağışlayalım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık İkinci Nakille Hayata Yeniden Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement