İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Dünya Yürüyüş Gününde Yürüdü - Son Dakika
Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Dünya Yürüyüş Gününde Yürüdü

İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Dünya Yürüyüş Gününde Yürüdü

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yürüyüş yaparak fiziksel aktiviteye dikkat çekti. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Erdinç Özkurt, yürüyüşün kronik hastalıkların önlenmesinde önemli bir etken olduğunu vurguladı.

03.10.2023 16:05  Güncelleme: 16:08

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde' İl Sağlık Müdürlüğü önünden yürüyüş düzenledi.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi amaçladıklarını söyleyen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Erdinç Özkurt, "Dünyada bilindiği üzere kronik hastalıkların; hipertansiyonun, diyabetin, obezitenin, osteoporozun en büyük etkeni hareketsiz yaşam. Biz bundan dolayı vatandaşlarımızı günlük hayatlarında yürüyüş yapmalarını, fiziksel aktivitelerini ve sağlıklı yaşamalarını istiyoruz" dedi.

"Haftanın 5 günü en az 30 dakika yürüyün"

Yürüyüş yapmanın tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesi olduğunu belirten Özkurt, "Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas grupların dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. İçinde bulunduğumuz süreçte sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyeceği gibi pandemi sürecinde kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir" şeklinde konuştu.

Özkurt, fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmasını önerdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Dünya Yürüyüş Gününde Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement