Niğde'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Sağlık

Niğde'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Niğde\'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda bağımlılıkla mücadele stratejileri ve uyuşturucu operasyonu verileri paylaşıldı.

27.09.2023 09:53  Güncelleme: 09:56

Niğde'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. Vali Cahit Çelik, toplantının açılış konuşmasında; "Bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek ve her türlü bağımlılık konularında neler yapılması gerektiği hususları karara bağlayıp koymak için bir araya geldik. Bağımlılıkla mücadele topyekün bir mücadeledir. Yalnızca Devletimiz değil bunun yanı sıra özel sektör ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız ile iş birliği içerisinde yürütülen bir mücadeledir. Ümit ediyorum ki tüm Niğdeli vatandaşlarımız bu konuda gerekli duyarlılığa sahip olacaklar ve ilimiz bu konuda da yapmış olduğu mücadele ve çalışmalarla ön plana çıkan bir il durumuna gelecektir" dedi. Bağımlılıkla mücadele kurullarının çalışma usul ve esasları ve gerçekleştirilen çalışmaların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunum eşliğinde katılımcılara aktarılmasıyla devam eden toplantıda 2023 yılı uyuşturucu operasyonu verileri de aktarıldı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2023 yılında yapılan operasyonlar neticesinde; 178 kilo esrar, 290 gram eroin, 5 gram kokain, 3 kilo 982 gram sentetik kannabinoid bonzai, 3 kilo 210 gram metamfetamin, 241 adet extacy, 943 adet sentetik ecza, 1599 kök kenevir bitkisi, 42 gram kenevir tohumu ele geçirildiği ifade edildi. Ayrıca, 2023 yılında yapılan uyuşturucu operasyonlarında 631 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı 105 şahsın ise tutuklandığı belirtildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Niğde'de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement