Şırnak'ta 4 bin 760 kişi kanser taramasından geçirildi - Son Dakika
Sağlık

Şırnak'ta 4 bin 760 kişi kanser taramasından geçirildi

Şırnak\'ta 4 bin 760 kişi kanser taramasından geçirildi

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Şırnak İl Koordinatörü Dr. Ümran Erdoğan, 2023 yılında Şırnak'ta yürüttükleri tarama faaliyetlerinde 4 bin 760 kişiye ulaştıklarını ve bunlardan 101 kişinin kanserli olduğunu açıkladı. KETEM birimlerinde 30 yaş üstü kadınlarda rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri taraması yapıldığını belirten Erdoğan, erken teşhisin hayat kurtardığını vurguladı.

02.02.2024 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta geçen yıl 4 bin 760 kişi, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramasından geçirildi.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Şırnak İl Koordinatörü Dr. Ümran Erdoğan, 2023 yılında Şırnak'ta yürüttükleri tarama faaliyetlerinde 4 bin 760 kişiye ulaştıklarını ve bunlardan 101 kişinin pozitif olarak tespit ettiklerini söyledi.

Erken teşhis için vatandaşların KETEM birimlerine gelmesi gerektiğini belirten Erdoğan, birimlerinde 30 yaş üstü kadınlarda genellikle görülen rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri taraması yapıldığını bildirdi.

Erdoğan, "30 yaş üstü kadınlardan rahim, 40 yaş üstü kadınlardan ise hem meme filmi hem de kalın bağırsak testi alıyoruz. Bu taramalar tamamen ücretsizdir. Unutmayın ki erken teşhis hayat kurtarır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Şırnak'ta 4 bin 760 kişi kanser taramasından geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement