Avustralya'da 2011'den bu yana yenilebilir enerji sektöründe, genel ve yerel politikalar nedeniyle 5 bin 100 kişinin işten çıkarıldığı belirtildi.
Avustralya İstatistik Bürosu tarafından yayımlanan verilere göre, son 4 yılda yenilebilir enerji sektöründe çalışan 19 bin 120 personelden yüzde 27'sine denk gelen 5 bin 100 çalışanın işten çıkartıldı.
Yenilenebilir enerji faaliyetlerindeki istihdamın etkilenme sebeplerinin başında federal, eyalet ve yerel yönetimlerin politikalarının geldiğine işaret edildi.
Rüzgar enerjisinde işşizliğin operasyonlardan çok kurulumların tamamlanmasıyla ilgili olduğu belirtilirken, bu alandaki istihdamın devamlılığının kapasite artışına bağlı olduğu kaydedildi.
Avustralya'da halen yenilenebilir enerji sektöründe 14 bin 20 kişi istihdam ediliyor.
Son Dakika › Sektörel › Avustralya'da 2011'den Beri Yenilebilir Enerji Sektöründe 5100 Kişi İşten Çıkarıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.