72. Koğuş'un Galası Yapıldı - Son Dakika
Sinema

72. Koğuş'un Galası Yapıldı

72. Koğuş\'un Galası Yapıldı

İşkenceyi Gösterdik, Reklam İçin Soyunmadık

02.03.2011 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞKENCEYİ GÖSTERDİK, REKLAM İÇİN SOYUNMADIK

* Yavuz Bingöl: "Özellikle 12 Eylül'de Diyarbakır Cezaevi başta olmak üzere tazyikli suyla işkence vardır. Doğal olarak elbiselerle yıkanılamayacağına göre bizi tazyikli su ile yıkadılar. Dolayısıyla o yüzden soyunduk. Reklam açısından soyunmadık."

Senaryosu Orhan Kemal'in ünlü eserinden uyarlanan "72. Koğuş" filminin galası Kanyon AVM de yapıldı. Galaya, sanat ve sinema dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Başrollerini Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık ve Songül Öden'in paylaştığı filmin galasına Ali Taran ve eşi Selma Taran, Ali Müfit Gürtuna, Sema Çelebi, Helin Avşar, Zehra Çilingiroğlu, Çolpan İlhan ile çok sayıda ünlü katıldı. Gala öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan oyuncular film çekilirken yaşadıkları zorlukları anlattı. Oyunculardan Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık özellikle cezaevi avlusunda geçen ve çıplak olarak gerçekleşen tazyikli soğuk su ile işkence sahnesini çekimlerin en zor anı olarak değerlendirdi.

"O SAHNEDEKİ TEPKİLER ÇOK GERÇEKÇİ"

Filmi ilk ez izleyeceği için heyecanlı olduğunu söyleyen Hülya Avşar, "Senaryonun günümüze uyarlanarak yazılmış olması heyecan verici. " diye konuştu. Yakın tarihimizi ilgilendiren bir konunun yeni kuşaklarca izlenebilecek olmasının önemine değinen oyuncu Yavuz Bingöl de, filmdeki işkence sahneleri için, "Özellikle 12 Eylül'de Diyarbakır Cezaevi başta olmak üzere tazyikli suyla işkence vardır. 150- 200 çişet işkence çeşidi vardır. Yeni müdür gelince Adem babalar koğuşunun yıkanmasını emretmiştir. Doğal olarak elbiselerle yıkanılamayacağına göre bizi tazyikli su ile yıkadılar. Dolayısıyla o yüzden soyunduk. Reklam açısından soyunmadık. Çekimler eksi 5 derecede gerçekleşti. O sahnedeki tepkiler çok gerçekçidir.

"SON DAKİKADA SOĞUK SU"

Yıkanma sahnesinin zorluğunu anlatan oyuncu Kerem Alışık da "Yavuz bize 'ben ayarladım ılık su gelecek, ılık suyla yıkanacaksız.' dedi. Fakat son dakika buz gibi bir suyla karşılaştık." diye konuştu. Film 4 Mart'ta izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema 72. Koğuş'un Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement