MasterChef Türkiye'de Hamsikoli Yarışması - Son Dakika
Soğuk Haber

MasterChef Türkiye'de Hamsikoli Yarışması

MasterChef Türkiye\'de Hamsikoli Yarışması

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Hamsikoli hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Hamsikoli hazırladı. Hamsikoli tarifi için gereken malzemeler ve yapılışı haberde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

03.10.2023 20:48  Güncelleme: 20:50

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Hamsikoli hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler de kendi mutfaklarında Hamsikoli hazırladı. Peki, Hamsikoli nedir? Hamsikoli nasıl yapılır? Hamsikoli nedir?

HAMSİKOLİ TARİFİ!
Gerekli Malzemeler :

500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi

1 demet pazı , 3-4 sap pırasa , ½ demet maydanoz , 2 tane yeşil biber , 3 tane domates , 1 büyük baş kuru soğan , 6-7 tane taze soğan , 1 çay bardağı sıvı yağ , tuz, karabiber , 3 su bardağı mısır unu , Sıcak su ,

YAPILIŞI : Sebzelerin hepsini yıkayıp ince ince kıyıyoruz. Karıştırıp ayıklanmış hamsileri ekleyip tuz karabiber mısır unu yağ ve sıcak suyu ekleyip ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğuruyoruz. Tereyağıyla yağladığımız tepsiye döküp üzerini düzlüyoruz ve 170 dereceye ısıttığımız fırında 70-80 dakika civarı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırını kapatıp 10 dakika daha sıcak fırında bırakıyoruz ki içini çeksin. Daha sonra çayımızı demleyip afiyetle yiyoruz….

Son Dakika Soğuk Haber MasterChef Türkiye'de Hamsikoli Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement