Ehliyet sınav sonuçları nihayet açıklandı. 10.01.2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi. MEB 10 Ocak Cumartesi günü yapılan Ehliyet Sınavı sonuçlarını adayların erişimine açtı. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenebileceğiniz MEB resmi internet adresi sınav sonuç bağlantısı ve sınavdan geçer not alan adayların bundan sonra izleyecekleri yolla ilgili bilgilendirmeler haberimizin detayında.
Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar
internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle;
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
(06500)Teknikokullar - ANKARAadresine yapılabilecektir.
İtirazların incelenmesi için aday tarafından;
T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi,
Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve
Türkiye Halk Bankası
Küçükesat/ANKARA
Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla
20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.
SORU CEVAP ANAHTARI YAYINLANMIŞTI
10.01.2015 Tarihinde yapılan MEB - MTSAS (Ehliyet Sınavı) soru cevap anahtarı geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Adaylar soru cevap anahtarlarını ister PDF dosyası olarak bilgisayarlarına indirip kontrol edebilir ister se online olarak MEB resmi duyuru sayfasından inceleyebilirler. Bu ekranı görüntülemek için ilgili bağlantıyı haberimizde bulabileceksiniz.
SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA ADAY NE YAPACAK ?
MEB tarafından açıklanacak olan 10 Ocak Cumartesi tarihli ehliyet sınavı sonrası geçer not alan öğrencilerin sürücü belgelerini ceplerine koymaları için biraz daha sabretmeleri gerekiyor. Sınavdan geçer not alan öğrenciler tekrar kursun kapısını çalacak. Kursta bulunan evraklarını dosya ücretini ödeyerek alan sürücü belgesi adayları daha sonra EGM resmi internet sitesine girerek bağlı bulundukları İlçe Emniyet Müdürlüğünden randevu alacaklar. Randevu işlemi tamamlandıktan adaylar harç bedelini ödemek için bankanın yolunu tutacak. Daha sonra sürücü adayı bankaya ödenen harç bedelinin makbuzunu da dosyasına ekleyerek randevu günü İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek dosyasını teslim edecek. (Dosyanızda bulunması gereken evrakları kursunuza sormanızda fayda var. Sağlık raporu, adli sicil kaydı ve vesikalık fotoğraf gibi. Bu evrakların detaylarını kursunuzdan öğrenebilirsiniz) Dosya teslim edildikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün çalışma yoğunluğuna göre en geç 1-2 hafta içerisinde ehliyetiniz hazır olacaktır.
Son Dakika › Soğuk Haber › Sınav Sonuçları Açıklandı, MEB Ehliyet Sınavı Sorgulama Ekranı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.